Voedselbank Kromme Rijn houdt inzamelactie bij AH Bunnik

20 juni 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Op zaterdag 2 juli a.s. houdt de Voedselbank Kromme Rijn een inzamelactie bij Albert Heijn in Bunnik. Tussen 10.00 en 16.00 uur wordt door een aantal vrijwilligers aan iedere klant gevraagd om wat extra artikelen te kopen, die vervolgens gedoneerd worden aan de Voedselbank. Om te bepalen om welke producten het gaat, worden er aan de klanten een lijstje verstrekt, waarop exact aangegeven staat aan welke artikelen de Voedselbank dringend behoefte heeft.

Hoewel het economisch beter lijkt te gaan, is er helaas een grote groep mensen, die van de Voedselbank gebruik moet maken. Door bijvoorbeeld faillissement van het bedrijf waar zij werkten, raken nog steeds mensen werkeloos en komen niet meer aan de slag. Landelijk zijn er momenteel ruim 88.000 personen die op de hulp van de Voedselbank zijn aangewezen, waarvan ook een aantal in de Kromme Rijn streek.

In onze regio zijn circa 60 vrijwilligers actief om ervoor te zorgen dat er iedere week voedselpakketten leverbaar zijn voor de klanten van de Voedselbank. Ook op het landelijk hoofdkantoor van de Voedselbank, gevestigd in Houten, werken trouwens uitsluitend vrijwilligers.

De Voedselbank Kromme Rijn is afhankelijk van haar vrijwilligers, leveranciers die gratis producten leveren én van de steun van de bevolking. Daarom organiseert de Voedselbank dit soort acties, omdat de voorraad van bepaalde producten nog al eens tekort schiet. Dit geldt met name voor langer houdbare artikelen.

De Voedselbank is AH Bunnik bijzonder dankbaar dat, ondanks de verbouwing die er momenteel plaats vindt, toch de mogelijkheid is deze inzamelactie te houden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie