Forten van Boven voor het eerst te zien tijdens Kinderfort

8 april 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Tijdens het Kinderfort op 17 april is de fototentoonstelling "Forten van Boven" voor het eerst te zien op Fort bij Vechten te Bunnik. Op het nieuw ingerichte buitenterrein van het Waterliniemuseum hangen grote doeken luchtfoto's van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie tentoongesteld. Op Forteiland Pampus hangt de zustertentoonstelling met foto's van de Stelling van Amsterdam. Op de foto's zie je de bijzondere vormen van forten en vestingsteden in het Nederlandse landschap.

De feestelijke opening van "Forten van Boven" vindt plaats tijdens het grote speelevenement 'Kinderfort' op zondag 17 april. De kinderen kunnen meedoen aan de speurtocht langs de 33 levensgrote doeken, op zoek naar torenforten, spoorlijnen en kastelen. De deelnemertjes kunnen die dag een echte drone winnen. De gedeputeerden Josan Meijers van Gelderland en Henry Swinkels van Noord-Brabant reiken om 15.00 uur de prijzen uit en openen gezamenlijk de tentoonstelling.

Het Kinderfort is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen van 2 tot 12 jaar en tevens de opening van het Fortenseizoen. Vanaf elf uur barst het feest los met allerlei activiteiten: theater, knutselen, lasergamen, paardje rijden, dansen en muziek maken. Op het Romeinenplein leren de kinderen hoe een opgraving werkt en kunnen ze op de foto met de "echte" Romeinen van de re-enactmentgroep Fectio. De natuuractiviteiten zijn dit jaar flink uitgebreid. De bezoekers kunnen vogelhuisjes beschilderen, de natuur fotograferen, met uilen op de foto, beestjes zoeken en nog veel meer.

Op 17 april is het fort open van 11.00 uur tot 17.00 uur. De toegang tot het fort bedraagt € 7,50 euro voor kinderen en € 2,50 voor volwassenen. Alle voorstellingen en de meeste activiteiten zijn gratis, voor een beperkt aantal activiteiten wordt een kleine vergoeding gevraagd. Meer informatie is te vinden op: www.fortvechten.nl, www.waterliniemuseum.nl of op de Facebookpagina "Kinderfort".

De tentoonstelling "Forten van Boven" is tot 17 augustus dagelijks te zien op Fort bij Vechten. Als er geen evenementen zijn is het fortterrein gratis toegankelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie