Harry van der Horst en Hans van Mil
Harry van der Horst en Hans van Mil Kuun Jenniskens

Cursusproject Bunnik, Odijk en Werkhoven heeft hulp nodig

31 augustus 2020 om 08:06 Activiteiten

BUNNIK Het Cursusproject Bunnik, Odijk & Werkhoven bestaat dit jaar 40 jaar. Daar wil men graag nog 40 jaar aan toe kunnen voegen, maar daar zijn wel nieuwe vrijwilligers voor nodig.

Voorzitter Harry van der Horst: ,,Ieder jaar organiseren we rond de 80 activiteiten waar meer dan 900 mensen met plezier aan deelnemen. Door de grote variatie in ons aanbod is er voor iedereen wel iets leuks bij. Ons team organiseert dit alles met veel plezier en voldoening. Een aantal mensen heeft nu na vele jaren meegedraaid te hebben, aangegeven ermee te willen stoppen. Dat willen ze op een verantwoorde manier doen door hun taken over te dragen aan een opvolger en die goed in te werken. We zijn nu op zoek naar nieuwe vrijwilligers ter versterking van ons team.”

Penningmeester 

Penningmeester Hans van Mil: ,,We zijn een financieel gezonde organisatie met een eigen locatie in Odijk. Ik ben nu 16 jaar penningmeester van het cursusproject en heb dat altijd met veel plezier gedaan. Maar er komt altijd een tijd om te stoppen en voor mij is dat nu. Ik kan mijn gehele financiële administratie overdragen aan een opvolger en hem/haar inwerken. “

Hoofdcursusleider

Hoofdcursusleider Henny Meerdinkveldboom: ,,Ik vind het leuk om de mensen te zien genieten bij onze activiteiten. Ik draag er zorg voor dat het aanbod divers en gevarieerd is. Het is een sociale functie waarbij ik veel contact heb met activiteitenbegeleiders en deelnemers. Ik doe het al 15 jaar met veel voldoening, maar ook voor mij is de tijd gekomen om te stoppen. Ik wil mijn opvolger graag inwerken en vertellen hoe ik het allemaal gedaan heb, maar natuurlijk mag zij/hij het op haar/zijn eigen manier gaan doen.”

PR-medewerker en secretaris/secretaresse 

Harry van der Horst: ,,De PR-medewerker verzorgt de communicatie intern en naar buiten. Daarbij wordt gebruik gemaakt van social media, nieuwsbrieven en van publicaties in lokale media. Afstemming met gemeente en andere relaties kunnen ook voorkomen. De secretaris/secretaresse doet de verslaglegging van het cursusproject. Hij/zij zit vergaderingen bij, doet verslag en stelt actielijstjes op.”

,,Het cursusproject vervult een sociale functie in onze maatschappij en zorgt dat mensen laagdrempelig mee kunnen doen aan allerlei activiteiten. Het zou voor veel inwoners van onze gemeente een grote teleurstelling zijn als wij onze activiteiten zouden moeten staken. Wanneer er zich geen nieuwe vrijwilligers aanmelden voor de genoemde functies zien wij ons helaas gedwongen om te stoppen. Dat zou ook voor ons heel zuur zijn. Wij bestaan dit jaar 40 jaar en zouden dat het liefst groots gaan vieren in plaats van als een kaars uit te gaan. Met nieuwe vrijwilligers willen we een feestelijke doorstart maken. U bent van harte welkom om toe te treden tot ons gezellige team.”

AANMELDEN Wie zich door deze oproep geroepen voelt, kan zich aanmelden via onze www.cursusprojectbunnik.nl. ,,Dan nemen wij zo spoedig mogelijk met u contact op teneinde samen de mogelijkheden voor u als vrijwilliger te overleggen. U kun ook bellen met Hans van Mil, tel 030-6562486 of Harry van der Horst tel. 06-12821191.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie