Afbeelding

Help levens redden bij ‘t Burgje

28 juni 2022 om 13:52 Overig Deel je nieuws

De eerste 6 minuten na een hartstilstand zijn cruciaal, weten hoe je moet reageren is dus echt van levensbelang! Tijdens een reanimatiecursus leer je hoe je moet handelen tijdens een hartstilstand en hoe je een AED (Automatische Externe Defibrillator) moet bedienen, 22 bewoners uit de nieuwe wijk ‘t Burgje in Odijk namen daarom het initiatief om deze maand samen een Reanimatie+AED cursus te volgen.

Via het Rode Kruis werden twee cursusavonden ingepland in ‘t Sporthuis Bunnik, alle cursisten zijn geslaagd en inzetbaar als burgerhulpverlener. Elke minuut waarin er niet wordt gereanimeerd met behulp van een AED, daalt de overlevingskans van het slachtoffer echter met circa 10%. Een ambulance is echter vaak pas na 15 minuten aanwezig. De aanwezigheid van een AED kan dus letterlijk het verschil maken tussen leven en dood.

De dichtstbijzijnde AED bij de Jumbo in Odijk ligt op een kwartier loopafstand en 5 minuten fietsafstand (enkel) van ‘t Burgje. Daarom zijn de cursisten en overigen buurtbewoners als vervolg op de cursus gestart met een doneeractie voor een AED in de wijk. Help jij levens redden? Doneer voor een AED in ‘t Burgje via www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-weteringsdijk-3984-odijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie