Dodenherdenking 2019
Dodenherdenking 2019 Kuun Jennniskens

Herdenking 4 mei 2022 Werkhoven

25 april 2022 om 17:38 Historie

WERKHOVEN Voorafgegaan door een stille tocht vanaf de ingang bij de Laan bij Kasteel Beverweerd in Werkhoven, wordt woensdag 4 mei om 20 uur een dodenherdenking georganiseerd door de Stichting Régis Deleuze. Het is dit jaar alweer 45 jaar geleden dat Yvonne van den Brink de gedenksteen van Régis ontdekte en op zoek ging naar het verhaal van de op 25 februari 1945 omgekomen 22 jarige Franse vliegenier, die met zijn vliegtuig neerstortte op de Laan van Beverweerd. Sindsdien is op de plek een indrukkenwekkende dodenherdenking ontstaan. 

Het programma is als volgt:

19.30 uur: verzamelen bij het hek van De Laan
19.45 uur: stille tocht naar het monument
19.58 uur: Last Post
20.00 uur: Twee minuten stilte
20.02 uur: Fly Pass Vliegend Museum Seppe
20.05 uur: Nationale volksliederen van Nederland, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk
20.08 uur: kransen en bloemen leggen
20.15 uur: toespraken
20.25 uur: einde programma

,,Mochten de weersomstandigheden het niet toe laten, dan zal de Fly Pass niet kunnen doorgaan. Het is mogelijk dat wij dit pas vlak voor de herdenking door krijgen. Voor de aanwezigen in een rolstoel: u kunt gebruik maken van de plaatsen vooraan die beschikbaar zijn. Ook zijn er stoelen aanwezig wanneer u niet te lang kunt staan! Vraagt u bij de organisatie voor meer informatie”, laat Yvonne van den Brink, voorzitter Stichting Régis Deleuze, weten.

Iedereen is van harte welkom om deze herdenking bij te wonen. Let op: Wanneer u met de auto komt, graag uw auto zo veel mogelijk in de berm van de weg zetten en niet op het terrein van Kasteel Beverweerd. Wit u er verder voor zorgen dat de weg zo veel mogelijk vrij blijft. Er is op deze weg veel (fiets)verkeer en deze mogen wij uiteraard niet hinderen. Volg de aanwijzingen van onze verkeersbegeleiders op.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie