Wie worden de nieuwe gezichten van de Boekenkast van Werkhoven?
Wie worden de nieuwe gezichten van de Boekenkast van Werkhoven? Maaike Somer

Is er toekomst voor De Boekenkast van Werkhoven?

20 april 2022 om 15:00 Overig

WERKHOVEN Een groots initiatief voor een klein dorp, dat is De Boekenkast van Werkhoven. Dit is een oproep om De Boekenkast in het dorp voort te zetten.

Het huidige bestuur wil heel graag het stokje door geven aan een nieuwe groep enthousiaste mensen. Maaike Somer: ,,Het is een prachtig initiatief, er staan duizenden mooie boeken in de kasten, van recente datum en ze zien er mooi uit.  Allemaal ingebracht door Werkhovenaren. Je neemt een boek mee, zolang je wilt en brengt het boek weer terug als je het uit hebt, op basis van vertrouwen. Geen administratie, geen boetes.”

VOORLEESAVONDEN De Boekenkast van Werkoven is in 2010 opgericht. Het initiatief kwam van een groep enthousiaste ouders van de kinderen op de Delteykschool en al snel was er een grote groep vrijwilligers om de Boekenkast twee middagen per week te open. Somer: ,,We hebben activiteiten georganiseerd als voorleesavonden, dan mochten de kinderen in hun pyjama komen, of verfilmde kinderboeken getoond. Heel wat NL-doet zaterdagen zijn gebruikt met een grote club mensen de boekenkasten weer van nieuwe boeken te voorzien. Er is een heel mooie collectie prentenboeken, voorleesboeken, jeugdboeken, romans en thrillers. Tinja Verkleij: ,,Hoe fijn is het als kinderen en ouderen in het dorp boeken kunnen lenen. En voor ouders met jonge kinderen hebben we kasten vol met mooie kinderboeken om voor te lezen. Dat is niet alleen heel gezellig maar ook ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind.”

FRISSE ENERGIE Evelyne van Iterson: ,,We hopen ontzettend dat er enthousiaste mensen zijn die het van ons over willen nemen en met frisse energie nieuwe vrijwilligers kunnen werven. Zo niet dan is het einde Boekenkast van Werkhoven, met pijn in ons hart.” Thobias van der Burg: ,,Als er een nieuw enthousiast bestuur komt meld ik mij nu al graag als vrijwilliger.” Lia van den Heuvel, makelaar sociaal domein Centrum voor elkaar van de gemeente Bunnik, vult aan: ,,De boekenkast kan een bruisende plek worden in Werkhoven waar mensen samen lezen en elkaar ontmoeten in een leescafe, een leesclub vormen, samen een boekverfilming bekijken, dorpsgenoten helpen die laaggeletterd zijn, voorlezen aan kinderen. Ik ben benieuwd waar de inwoners van Werkhoven behoefte aan hebben. Ik wil mij graag inzetten om de vrijwilligers die zich gaan melden te ondersteunen bij de ideeën die er zijn.”

Ben jij degene die in een nieuw bestuur wil plaatsnemen? Of heb jij ideeën voor bijvoorbeeld een huiskamer van Werkhoven en past daar de Boekenkast van Werkhoven bij? Wil je meer informatie? Laat het weten via boekenkastwerkhoven@gmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie