Afbeelding
Osteopathiepraktijk Wijk bij Duurstede

Eerste Osteopathiepraktijk van Wijk bij Duurstede geopend

28 mei 2021 om 10:30 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 1 april is de allereerste Osteopathiepraktijk van de gemeente Wijk bij Duurstede geopend. Mensen met fysieke klachten zoals nek-, rug-, been-, arm-, borst- of buikklachten kunnen hier terecht voor een uitgebreid onderzoek en een bijpassende behandeling door osteopaat Wesley van der Vliet. Heeft u klachten, maar weet u niet of osteopathie in uw geval iets kan betekenen, dan kunt u een afspraak maken voor een gratis osteopatische screening.

WAT IS OSTEOPATHIE?
Osteopathie is een vorm van geneeskunde die gebruik maakt van manuele onderzoeks- en behandeltechnieken om zo het zelfherstellende vermogen van het lichaam te optimaliseren. Iedere structuur in ons lichaam kent een mate van bewegelijkheid en wanneer iets niet beweegt zoals het hoort, kun je klachten ontwikkelen. Deze klachten kunnen ontstaan op de plek van het bewegingsverlies, of juist op andere plekken in het lichaam die met deze regio zijn verbonden. Zo kunt u bijvoorbeeld pijn krijgen in uw nek door een probleem in uw buik omdat de zenuwen en bindweefsels deze structuren verbinden. Osteopathie werkt met dezelfde anatomische, fysiologische en neurologische modellen waar fysiotherapeuten en artsen ook mee werken. De kracht van osteopathie ligt in het feit dat de osteopaat het lichaam als geheel ziet. Hierdoor krijg je een complete benadering van een klacht en kan osteopathie voor veel klachten een oplossing bieden. Daarbij kan het ondersteunende en aanvullende zorg bieden bij langdurige of chronische klachten als het prikkelbare darmsyndroom of burn-outklachten.

WESLEY VAN DER VLIET
Mijn naam is Wesley van der Vliet en ik ben de eigenaar en oprichter van Osteopathie Wijk bij Duurstede. In Nederland ben je osteopaat na het afronden van een fysiotherapieopleiding en een vijfjarige masteropleiding osteopathie. Toen ik zes jaar geleden zelf bij een osteopaat kwam vanwege aanhoudende liesklachten, werd bij mij de interesse voor osteopathie gewekt. De osteopaat keek niet alleen naar mijn spieren en gewrichten, maar ook naar mijn organen, bloedvaten, zenuwen, bindweefsels, wervelkolom en schedel. Doordat er zo uitgebreid naar mijn klacht werd gekeken, werden er resultaten behaald die ik bij andere therapievormen nog niet had gehad.

De praktijk van Osteopathie Wijk bij Duurstede bevindt zich op de Keulenaar 8. De praktijk bevindt zich op de eerste etage en bestaat uit een wachtkamer en een behandelruimte. Osteopathie Wijk bij Duurstede heeft een Facebookpagina en een YouTubekanaal waarop regelmatig informatieve artikelen en video’s worden geplaatst. De praktijk is voorzien van een moderne website waarop u zelf een afspraak kunt inplannen. De praktijk is op dit moment twee dagen geopend, maar zal per 1 juni drie dagen geopend zijn. Een afspraak maken kan vanaf dat moment op dinsdag, woensdag en donderdag.

Bent u of kent u iemand die lichamelijke klachten heeft en wilt u weten of osteopathie daar iets voor kan betekenen? Maak een afspraak voor een gratis osteopatische screening op: www.osteopathiewijkbijduurstede.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie