Afbeelding
RTV Utrecht

Provincie maakt afspraken over negen plekken voor snellere woningbouw

28 mei 2021 om 09:00 Nieuwbouw

ODIJK De provincie Utrecht heeft voor negen locaties afspraken gemaakt die het snel(ler) bouwen van nieuwe huizen mogelijk moet maken. Het gaat onder meer om bouwprojecten in Wijk bij Duurstede, Odijk, Oudewater en bij paleis Soestdijk in Baarn.

Bij het paleis moeten 98 woningen verrijzen. In Wijk bij Duurstede gaat het om 250 huizen in de wijk De Geer III. In Odijk moeten 141 woningen verrijzen. Langs de Kerkwetering in Oudewater moeten 150 huizen komen, met een mogelijk uitbreiding naar 500 stuks. 

De bouwplannen zijn niet nieuw. Wat wel nieuw is, is dat de provincie afspraken heeft gemaakt met de gemeentes waardoor de schop sneller de grond in kan. Op alle plekken gaat het om bouwprojecten buiten de zogenoemde rode contouren. Dat betekent dat ze buiten de bebouwde kom liggen.

WONINGNOOD De provincie Utrecht kampt, net als een groot deel van Nederland, met een enorme woningnood. In totaal moeten het komende decennium 84.000 nieuwe huizen verrijzen in Utrecht. Bovendien wil de provincie in die periode ook 54 hectare aan nieuwe bedrijventerreinen ontwikkelen. Ook na 2030 moet flink worden doorgebouwd, om ook in de periode tot 2040 de woningnood aan te kunnen pakken. 

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie