Jeroen Broekman van Broekies Verhuur blijft als ondernemer altijd aan de gang
Jeroen Broekman van Broekies Verhuur blijft als ondernemer altijd aan de gang Agnes Corbeij

Hoe is het nu met... Broekies Verhuur

24 maart 2021 om 08:00 Zakelijk

BUNNIK Een omzetdaling van 80 procent. Dat is waar Broekies Verhuur mee te maken heeft. Het bedrijf van Jeroen Broekman verhuurt attracties, spellen en decoratie, die in de meeste gevallen gebruikt worden bij evenementen waar grote groepen mensen bij elkaar komen.

De lockdown heeft voor alle lokale ondernemers consequenties. Bunniks Nieuws vraagt zich in deze serie artikelen af wat de maatregelen voor hen en hun bedrijf betekenen.

door Agnes Corbeij

Jeroen Broekman: ,,Het coronavirus is bij ons ingeslagen als een bom. In de media lezen we over winkeliers en horeca die het moeilijk hebben tijdens deze crisis, maar de entertainmentbranche is beslist het hardst getroffen.”

Broekman startte zijn bedrijf 15 jaar geleden vanuit een schuur in Schalkwijk en zijn woning in Werkhoven, waar hij destijds woonde. Zijn bedrijf groeide van een aantal springkussens naar wat het nu is, een van de tien grootste verhuurbedrijven in deze branche van Nederland. De loods en het kantoor zitten gevestigd aan de Schoudermantel in Bunnik.

ONDER DRUK Broekman is ondernemer in hart en nieren. ,,Ik ben het gewend zeven dagen per week onderweg te zijn en presteer het beste onder druk. Die is er nu niet.” Dat is niet altijd goed voor de gemoedstoestand. ,,Het is heel wisselend. Mijn vrouw is pedicure en heeft ook een aantal maanden thuis gezeten. Ik zit nu elk weekend verplicht thuis. Dat ben ik goed zat.”

In de eerste lockdown werden alle evenementen afgelast. ,,Koningsdag is de belangrijkste dag van het jaar voor ons. We zijn dan normaal gesproken van zes uur ‘s ochtends tot twaalf uur ‘s avonds in touw. Nu zat ik thuis in de tuin. Dat is vreselijk. En dit jaar gebeurt dat weer.”

PERSONEEL Broekies Verhuur heeft zes vaste krachten, met daaromheen voor het seizoen een hele schil aan zzp‘ers, zo’n 20 tot 25 man. ,,Ik ben ze nu allemaal kwijt en het is nog maar de vraag of ze terugkomen. Het was al moeilijk om aan goed, betrouwbaar personeel te komen, dat moeten we straks opnieuw gaan opbouwen.”

Toch is Broekman niet bij de pakken neer gaan zitten. ,,De eerste weken zijn we gaan schilderen en hebben we het hele kantoor opgeknapt. Ook hebben we heel veel extra onderhoud gedaan van alle springkussens, spellen en decoratie die we verhuren.”

WINTER De afgelopen jaren heeft Broekman zijn seizoen verlengd door ook winterdecoratie en ijsbanen aan te schaffen voor de verhuur. ,,Daardoor zijn wij het hele jaar bezig. Dat is wel ons geluk geweest, want in de winter hebben we nog wel een en ander kunnen verhuren daardoor. Maar ook veel minder dan anders.”

Er werden creatieve oplossingen bedacht, zo kon Broekman drive-thru’s van decoratie voorzien en hebben zijn mannen knikkerbanen gebouwd voor de toekomst, ingegeven door het populaire Marble Mania. Maar Broekman hoopt heel erg dat over een paar maanden weer evenementen op de kalender verschijnen. ,,We wachten tot de zon gaat schijnen, de terrassen opengaan en er meer beweging komt.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie