Wethouder Dekker gaat nogmaals aandringen op een verlaging van de maximumsnelheid op de Parallelweg van de N229 (het betreft niet de parallelweg op de foto, maar een stuk verderop tussen Odijk en Werkhoven).
Wethouder Dekker gaat nogmaals aandringen op een verlaging van de maximumsnelheid op de Parallelweg van de N229 (het betreft niet de parallelweg op de foto, maar een stuk verderop tussen Odijk en Werkhoven). Kuun Jenniskens

Wethouder dringt nogmaals aan op verlaging snelheid parallelweg tussen Odijk en Werkhoven

18 december 2020 om 20:00 Verkeer en vervoer

ODIJK/WERKHOVEN Wethouder Dekker gaat er bij gedeputeerde Schadellee van de provincie op aandringen de maximumsnelheid op de parallelweg tussen Odijk en Werkhoven te verlagen naar 30 kilometer per uur. Dat maakte zij tijdens de raadsvergadering van donderdagavond bekend. 

Tinja Verkleij uit Werkhoven schreef Dekker een brief waarin zij aangeeft teleurgesteld te zijn over de plannen van de provincie voor de parallelweg. De provincie verlaagt de snelheid van de Parallelweg tussen Odijk en Bunnik wel naar 30 kilometer per uur, maar dat gebeurt nog niet tussen Odijk en Werkhoven. Daarover gaf de provincie eerder aan eerst resultaten van een netwerkperspectief af te willen wachten.

Verkleij heeft Dekker gevraagd bij de provincie aan te dringen op het inrichten van een straat waar de auto ‘te gast’ is. Het belangrijkste kenmerk van zo’n straat is de verlaging van de maximum snelheid naar 30 kilometer per uur. 

Het is niet de eerste keer dat Dekker over dit onderwerp aanklopt bij de gedeputeerde. Een maand geleden vroeg het CDA Dekker om de provincie te vragen alvast de snelheidsverlaging door te voeren, op de hoofdrijbaan naar 60 kilometer per uur en op de Parallelweg naar 30 kilometer per uur. Ook toen beloofde Dekker een brief te sturen. 

Toen gaf de woordvoerder van de gedeputeerde tegenover Bunniks Nieuws aan een onderzoek te willen afwachten. ,,Op dit moment werkt de provincie aan een netwerkperspectief voor de gehele provincie waarbij in samenhang gekeken wordt naar de beleidsvelden leefbaarheid, bereikbaarheid en veiligheid. Dit ‘Netwerkperspectief’ heeft mede als doel elke weg een duidelijke plek in de wegenhiërarchie te geven, zodat mensen zich vlot en veilig kunnen verplaatsen en begrijpen wat van hen verwacht wordt. Regimesnelheden, ook die op de N229, maken onderdeel uit van de studie. De resultaten worden medio 2021 verwacht.”      

Dat is voor Dekker echter geen reden om zich bij de zaak neer te leggen. Op verzoek van Tinja Verkleij gaat Dekker nogmaals naar de gedeputeerde om te vragen om verlaging van de maximumsnelheid op de Parallelweg tussen Odijk en Werkhoven naar 30 kilometer per uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie