Hein & Siem doen mee met Beste Vrienden Quiz

21 december 2015 om 00:00 Algemeen

Bij deze televisieshow spelen kinderen als beste vrienden een quiz voor een goed doel. Siem en Hein: "Er was steeds zo'n spotje op televisie waarin gevraagd werd je op te geven voor de quiz. In onze klas op de Camminghaschool riepen veel kinderen dat ze dat gingen doen, maar wij deden het uiteindelijk echt." De jongens wisten al snel voor welk doel ze wilden spelen. "Toen we nog in Utrecht woonden (het gezin verhuisde in 2007 naar Bunnik, red.), hadden we een buurjongen met het syndroom van Down. Daar wilden we voor spelen."

Moeder Loes: "Die buurjongen, Roan, werd ongeveer gelijk geboren met het zusje van Hein en Siem. Ze zijn samen opgegroeid en we pasten regelmatig op Rowan. Daardoor hebben onze kinderen van heel dichtbij de beperkingen meegemaakt waar dat gezin mee te maken had." Roan is inmiddels naar Amerika verhuisd, maar de herinnering is nog vers bij Siem en Hein.

Alleen opgeven voor de quiz is niet genoeg, de spelers moeten door een uitgebreide selectie. "Het heeft denk ik wel geholpen dat we een tweeling zijn, maar aan de andere kant waren er ook heel veel tweelingen die zich hadden opgegeven." De jongens kwamen door de strenge selectie en mochten meedoen. "Dat was heel spannend. De dag dat we te horen kregen of we mee mochten doen, zouden we gebeld worden als we door waren. We hoorden niks. Uiteindelijk bleek dat ze toch een bericht hadden ingesproken. We waren door!"

De opnames zelf waren ook spannend. "We kwamen bij dat gebouw met mama. De hele groep vrienden die als publiek kwamen, kwamen pas later. Wij mochten eerst bij de opnames van een ander vriendenstel in het publiek zitten, zodat we wisten wat we konden verwachten. Daarna moesten we in de make-up. We hadden zelfs een eigen kleedkamer."

De uitzending is op 26 oktober, op NPO3 om 18:05 uur. Wil je weten hoe Siem en Hein het gedaan hebben en hoeveel geld ze voor Fonds verstandelijk gehandicapten hebben verdiend? Kijk dan vooral! (AC)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie