Mustafa Jafari, de eigenaar van Angeles Mode
Mustafa Jafari, de eigenaar van Angeles Mode Angeles Mode

Kledingreparatie Angeles Mode: een tweede kans voor kapotte kleding

Advertorial_1

ODIJK ,,Kleding hoeft niet meteen weg als er een gaatje in zit of als de rits kapot is, zegt Mustafa Jafari. Hij is eigenaar van Angeles Mode, een zaak voor kledingreparatie en stomerij. ,,De hoeft niet zomaar kleding weg te gooien, dat is zonde. Je kunt een tweede kans geven aan kapotte kledingstukken. Bij kansloze kleding denk ik: Wat kan ik daarmee?”

door Karin Tim

Zijn ervaring is dat hij van een kledingstuk dat hopeloos lijkt, vaak iets goeds kan maken. ,,De klant is er dan blij mee en ik ben er trots op. Het is een manier om kleding te hergebruiken. Ik ben gefocust op reparatie en vermaken van kleding, zo kan ik mijn steentje bijdragen aan een beter milieu.”  

Mustafa denkt graag mee en geeft advies. ,,Je kunt altijd advies vragen over of het gerepareerd kan worden, ik bedenk dan of het betaalbaar blijft en of het gemaakt kan worden. Ik zal dan eerlijk zeggen of het gemaakt kan worden.” Mustafa legt bij een reparatie stap voor stap uit hoe iets gerepareerd wordt. ,,Ik leg uit wat ik met de kleding ga doen, ik doe mijn best om een beeld te scheppen over hoe het dan wordt. Soms denkt de klant dat het niet gemaakt kan worden en dan kan dat toch goed. De klant is er dan blij mee.” Hij vertelt dat veel klanten verrast zijn door het resultaat en het netjes vinden.

Elkaar helpen vindt hij belangrijk. Hij maakt weleens mee dat een klant met spoed iets nodig heeft, bijvoorbeeld een kostuum voor een begrafenis. ,,Ik bekijk dan of het mogelijk is, lukt het, dan kan hij het ophalen.”

MEER DAN KLEDINGREPARATIE Klanten kunnen bij hem ook maatkleding laten maken of broeken laten inkorten, innemen of wijder maken. Maar Mustafa (ver)maakt ook stoelhoezen en bankbekleding en repareert tassen. Hij maakt ook nieuwe gordijnen of vermaakt bestaande. ,,Ik kan gordijnen mooi en netjes maken.” Bovendien kunnen ze bij hem artikelen brengen en ophalen die gestoomd moeten worden.

ERVARING Mustafa heeft ruim veertien jaar ervaring met kledingreparatie en maatkleding maken. ,,Alles wat met kleding te maken heeft, kan ik maken.” In zijn geboorteland Afghanistan deed hij veel ervaring op in een kledingfabriek. Later ontvluchtte hij zijn land vanwege de Taliban. Na een barre reis kwam hij aan in Nederland waar hij uiteindelijk een verblijfsvergunning kreeg. Hij werkte als afwashulp en pizzabezorger en volgde een opleiding Mode Maatkleding. In 2017 richtte hij zijn eigen kledingreparatiebedrijf in Odijk op. Inmiddels heeft hij niet alleen klanten uit Bunnik, maar door mond-tot-mondreclame ook uit Houten, Driebergen en Zeist. Mustafa heeft al veel meegemaakt in zijn leven, maar zette steeds door: ,,Ik kijk alleen naar de toekomst, dat voelt veel fijner.”

Angeles Mode Kledingreparatie en Stomerij, De Meent 32H (passage) in Odijk. Er is voldoende parkeergelegenheid. T: 06 4391 4070. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag en zondag gesloten.

advertentie