Van Dijk Landbouwmechanisatie bestaat 40 jaar: ,,Ik liet mensen nooit staan”

16 jan, 11:30 Mensen
Irene van Valen
Rinus van Dijk bij een van zijn favoriete oldtimers; een Jeep uit 1974
Rinus van Dijk bij een van zijn favoriete oldtimers; een Jeep uit 1974

HOUTEN Als achtjarige vergaapte hij zich aan voorbijrijdende tractoren. ,,Daarmee ontstond mijn kinderdroom: te werken met tractoren. Dat is me inmiddels gelukt”, zegt Rinus van Dijk. Hij wist daarnaast naam te maken door voor iedereen klaar te staan. Iedereen die hulp vroeg was hem evenveel waard. Het bedrijf bestaat sinds afgelopen 1 januari 40 jaar. Terwijl van Dijk het werk al 50 jaar doet.

Vanaf zijn vijftiende werkte Van Dijk als monteur. Een dag in de week volgde hij de opleiding tot monteur, daarop volgde een opleiding van vier jaar als monteur en twee jaar een opleiding in landbouwmachines gevolgd door verschillende avondcursussen tot servicemonteur en bedrijfsvoering. ,,Dit alles deed ik naast mijn werk in verschillende tractorbedrijven. De zondag was voor huiswerk en helpen op de boerderij. Op mijn vierentwintigste had ik alle benodigde diploma’s.”

BEDRIJFSVERPLAATSINGEN In 1978 kocht Van Dijk een boerderijtje met twee hectare grond aan de Odijkseweg en startte daar in 1981 zijn eigen bedrijf onder de naam ‘Rinus van Dijk’. Hij verkocht tractoren en land- en tuinbouwmachines. Tot de gemeente vroeg om ..