Lisa en Frank delen graag hun drie belangrijkste tips over de juiste houding bij thuiswerken
Lisa en Frank delen graag hun drie belangrijkste tips over de juiste houding bij thuiswerken Fysio Vandaag

Drie gouden tips voor thuiswerkers

27 oktober 2020 om 13:43 Advertorial_1

HOUTEN Veel mensen geven gehoor aan de oproep van premier Mark Rutte om thuis te werkenDat blijft niet onopgemerkt bij de specialisten van FysioVandaag. Het aantal cliënten met schouder- en nekklachten dat zich meldt bij de praktijk stijgt. 

Frank Robertz is eigenaar en fysiotherapeut bij FysioVandaag. Met vestigingen in Houten, Nieuwegein, Leidsche Rijn en sinds kort in Bunnik heeft Frank een team van fysiotherapeuten om zich heen verzameld die onder andere gespecialiseerd zijn in het oplossen van schouderklachten. Lisa Bos is daar één van. Ze werkt voornamelijk in de vestiging Bunnik. Als handbalster op eredivisieniveau weet ze als geen ander hoe vervelend schouderklachten zijn. Lisa en Frank delen graag hun drie belangrijkste tips over de juiste houding bij thuiswerken om nek- en schouderklachten te voorkomen.

1. WERKPLEK Stel je werkplek zorgvuldig in, zodat je goed zit. Veel thuiswerkers werken vanaf een laptop. Je scherm zou idealiter op ooghoogte moeten staan. Met een laptop is dat vaak niet mogelijk. FysioVandaag komt bij je thuis om je werkplek zodanig in te stellen dat je in de juiste houding kunt werken.

2. WISSEL AF Wissel regelmatig je houding. Sta na 30 minuten werken in dezelfde houding even op. Haal een kop koffie, thee of water. Ga tussen de middag even naar buiten om in beweging te komen en frisse lucht te happen.

3. HOOFD ,,De truc is om je hoofd recht te houden boven je romp”, aldus Frank. ,,Veel mensen knikken hun hoofd iets naar voren. Vooral bij het werken op een laptop. Je hoofd weegt gemiddeld 7 tot 8 kilo. Je kunt je voorstellen dat als je dit continu in balans voor je moet houden, dit veel vraagt van je spieren en gewrichten. Een goede stoel is uiterst belangrijk. Je moet zo kunnen werken dat je hoofd recht op je romp staat.”

SCHOUDERNETWERK ,,Klachten aan nek en schouders kunnen ook een andere oorzaak hebben”, vult Lisa aan. ,,Niet alleen een verkeerde houding, een val of overbelasting door sport kan een oorzaak zijn.” Frank weet uit ervaring dat nek- en schouderklachten vaak samen gaan met rugklachten: ,,Het is een drie-eenheid die met elkaar in verbinding staat. We kijken daarom naar het geheel. Anders ben je alleen bezig met symptomen en niet met het oplossen van het probleem.” FysioVandaag is aangesloten bij het Schoudernetwerk Midden-Nederland en werkt samen met orthopeden uit het Diakonessenhuis en het Antonius Ziekenhuis.

GRATIS INLOOPSPREEKUUR Heb je vragen over nek- en schouderklachten? Iedere maandagavond is er een gratis inloopspreekuur om 21.30 uur. En iedere 1e woensdag van de maand is Lisa van 20.00 tot 21.00 uur bij Sam’s Fit Gym om vragen van leden te beantwoorden.

Op fysiovandaag.nl vind je de contactgegevens van de dichtstbijzijnde vestiging en een online inschrijfformulier. Je kunt via de website een afspraak inplannen. Dit kan ook telefonisch 030 – 760 34 47 of per mail naar bunnik@fysiovandaag.nl. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie