Afbeelding
..

Derde persoon in Wijk besmet met coronavirus; geen nieuwe gevallen in Bunnik

15 maart 2020 om 14:48 Zorg Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente Wijk bij Duurstede heeft gisteren (zaterdag 14 maart) bekend gemaakt dat er een derde inwoner in de gemeente Wijk bij Duurstede besmet is met het coronavirus (COVID-19). Deze persoon is thuis in isolatie. Op dit moment onderzoekt de GGD regio Utrecht via welke bron de persoon is besmet. Ook doet de GGD contactonderzoek. De GGD legt contact met mensen die risico van besmetting hebben gelopen.

De gemeente volgt de adviezen en instructies op van de Rijksoverheid, het RIVM en de GGD regio Utrecht. Zij werken samen aan de bescherming van de gezondheid in de regio en proberen verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Op zondag 15 maart zijn er 18 nieuwe besmettingen bevestigd bij GGD regio Utrecht. De besmette personen komen uit de gemeenten Utrecht, Leusden, Zeist, De Ronde Venen, Amersfoort, IJsselstein en De Bilt.

AANGEPAST TESTBELEID Mensen met milde klachten worden niet meer getest omdat er een landelijke maatregel is om thuis te blijven bij de eerste klachten. Daarnaast wordt er meer getest onder risicogroepen. Ook heeft de overheid op 12 maart mensen opgeroepen om sociale contacten te verminderen. Zie ook berichtgeving RIVM.

Sinds gisteren zijn er in het hele land 176 nieuwe mensen positief getest op COVID-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1135.  Sinds gisteren zijn  8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn er nu  20 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn  162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie