Afbeelding
RIVM

LIVEBLOG Gevolgen nieuwe coronamaatregelen

12 maart 2020 om 19:25 Maatschappelijk

BUNNIK Het kabinet kondigde donderdag 12 maart samen met het RIVM nieuwe maatregelen voor heel Nederland om de verspreiding van het coronavirus covid-19 zoveel mogelijk af te remmen. In dit blog houden we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.Welke gevolgen hebben de maatregelen op landelijk maar ook regionaal niveau.

Zondag 15 maart 

16.51 uur Vanaf maandag gaan alle scholen, horeca en sportclubs in Nederland dicht in strijd tegen het coronavirus. Dat melden de NOS en RTL Nieuws. De ministers Arie Slob (Onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) geven zondagmiddag om 17.00 uur een persconferentie over de nieuwe maatregelen. Veel scholen hadden aangedrongen op het sluiten van de scholen.

15.50 uur ROC Midden Nederland schrap de lessen. De leerlingen krijgen informatie pover hoe het nu verder gaat. 

15:00 uur Het RIVM meldt dat er per 14 maart 176 nieuwe mensen positief getest zijn op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 1135. Sinds gisteren zijn 8 patiënten overleden aan COVID-19 in de leeftijd van 59 tot 94 jaar. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden. In totaal zijn er nu  20 mensen gestorven aan de ziekte. In totaal zijn 162 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. In Bunnik zijn er nog steeds geen mensen positief getest op het coronavirus. In Wijk bij Duurstede kwam er gisteren een derde persoon bij. 

16.01 uur Alle oproepen tot kalmte ten spijt is Nederland de dag na de verscherping van de coronamaatregelen toch massaal aan het hamsteren geslagen. In sommige supermarkten is het complete chaos en zijn veel schappen inmiddels helemaal leeggetrokken

14.20 uur Het RIVM meldt dat per 13 maart zijn 190 nieuwe mensen positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal positief geteste mensen op 804. Van de bevestigde personen werken er 179 in de zorg; zij worden vaker dan andere groepen getest. In de Kromme Rijnstreek zijn er geen gevallen meer bijgekomen.

10.40 uur Het bestuur van WOW (Welzijn Ouderen Werkhoven) heeft besloten de soosmiddagen in het Wapen van Werkhoven gedurende de maand maart niet door te laten gaan.

9.15 uur De Lions Pubquiz van 28 maart in Bunnik, die bedoeld was om geld bijeen brengen voor Free a Girl, is afgelast vanwege de maatregelen rond het coronavirus.

8.15 uur De resterende zondagsdiensten in maart van de Protestantse Gemeente Bunnik gaan niet door.

0.15 uur De Huiskamer van Odijk stopt in verband met Corona de meeste activiteiten. Het gaat om het Het Ouders & Kids café, Het Digi-Café en de Digi-I-pad cursus, Het Creatief-café en de De Eettafel van Odijk. De Chauffeur van Odijk en de Helpende Hand van Odijk gaan vooralsnog gewoon door.

VRIJDAG 13 MAART 

22.57 uur In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus is het Festival Zeist Vertelt, dat plaats zou vinden op zondag 15 maart op de Boswerf in Zeist, afgelast.

22.04 Reinigingsbedrijf Midden Nederland vraagt inwoners van Bunnik geruime afstand van de medewerkers te houden als zij de kliko's legen. Verder is het hoofdkantoor van RMN in Soest gesloten en zal de wachttijd aan de telefoon langer zijn dan gebruikelijk, zo geeft het bedrijf aan. De gemeentewerf blijft geopend, maar het is tijdelijk niet mogelijk om een aanhanger te lenen om grofvuil weg te brengen.

20.47 uur De extra raadsvergadering en Open Huis in Bunnik gaan gewoon door, maar zonder burgemeester Ruud van Bennekom. Hij zit vanavond in overleg met de Veiligheidsregio Utrecht over de corona-aanpak in de regio. De raad wordt voorgezeten door Hein Hoitink

20.15 uur De tweehandskledingbeurs voor dames Jurk aan de Rijn, die 20 maart zou plaatsvinden, wordt uitgesteld. Op 31 maart wordt bekendgemaakt of en wanneer de beurs alsnog doorgaat. 

19.09 In navolging van veel sportverenigingen, heeft ook de vereniging voor Braziliaans Jiu Jitsu op de Dorpsstraat in Bunnik besloten de trainingen af te gelasten. Niet omdat er meer dan 100 mensen aanwezig zijn, want dat is nooit het geval, maar omdat veel sportverenigingen hun kinderlessen/trainingen annuleren.

19.04 uur De Wobbel Kinderkledingbeurs in Bunnik is afgelast. De kledingbeurs zou plaatsvinden op 21 maart en is bekend in de wijde omgeving. Veel ouders van jonge kinderen hebben hun lijstje al klaarliggen. De beurs trekt elk jaar honderden bezoekers, en kan daarom dit jaar dus niet doorgaan.

18.51 uur SV Odijk Tennis maakt op de website bekend dat de competitie-instuif zaterdag niet doorgaat Ook het Open toernooi dat zou 21 maart starten, is afgelast. De vereniging volgt hierin het advies van de KNLTB. De competitie-instuif wordt elk jaar georganiseerd, als aftrap voor de voorjaarscompetitie. De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die vanmiddag zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Ze adviseren alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 31 maart. Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden, aldus de KNLTB. 

18.41 uur Ook de KNHB heeft de hockeywedstrijden afgelast, ongeacht niveau en competitie. 

18.30 uur De Nederlandse Volleybal Bond (NEVOBO) heeft alle volleybalwedstrijden afgelast tot en met dinsdag 31 maart. Ze adviseren trainingen en bijeenkomsten met grote groepen mensen ook te annuleren. 

18.03 uur De directie van Museum Huis Doorn/Pop-up Museum Oud Amelisweerd heeft besloten om het museum tot en met 31 maart te sluiten. Dit houdt in dat alle geplande evenementen zoals workshops, rondleidingen, concerten etc. ook hierbij vervallen en tot nader bericht niet kunnen doorgaan. Zaterdag zou op het landhuis een informatiebijeenkomst plaatsvinden over de toekomst van dit gebouw. De raadsleden van de gemeenten Bunnik en Utrecht zouden worden geïnformeerd over de plannen voor komend jaar en de kansen voor Oud-Amelisweerd. Ook deze bijeenkomst gaat niet door.

17.00 uur De Protestantse Kerk Nederland raadt kerken aan om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Ook als dat om kerkdiensten gaat. 

16.45 uur Theater Aan de Slinger in Houten heeft de komende voorstellingen afgelast. ,,Naar aanleiding van de persconferentie hedenmiddag over het Corona-virus moeten wij helaas mededelen dat voorstellingen worden afgelast als er meer dan 100 kaarten zijn verkocht. Wij volgen hierin de richtlijnen vanuit het RIVM en de overheid."

Voorstellingen in de Foyer en van Film Aan de Slinger in de Kleine Zaal gaan wel door. Daar zijn minder dan 100 mensen bij aanwezig. 

16.40 uur EXPO Houten laat op de website weten dat de twee komende beurzen worden uitgesteld: de Camper Expo en de NSO Retail Beurs. 

16.20 uur Zwembad de Wetering in Houten blijft open. 

16.10 uur De organisatie van de Cultuurnacht Houten laat weten vanavond bij elkaar te komen om te besluiten over het programma. Het evenement wordt georganiseerd op meerdere locaties. 

15.50 uur Alle voetbalwedstrijden tot 1 april worden afgelast: zowel betaald als amateurvoetbal

15.32 uur Premier Rutte en minister Bruno Bruins kondigen bij een persconferentie in Den Haag een set stevige maatregelen af die nu voor heel Nederland gelden

Kijk hier voor corona-adviezen van het RIVM. Tips, aanwijzingen, suggesties of aanvullingen bij dit verhaal? Laat het ons weten via: bunniksnieuws@bdu.nl

Op onderstaande interactieve kaart is te zien waar in Nederland de besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie