Het team van Fito Products.
Het team van Fito Products. Fito Products

Fito Products maakt ruim 30 jaar rookmelders: ‘Werken in een branche die ertoe doet’

23 november 2023 om 12:45 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Sinds juli vorig jaar is een rookmelder op iedere verdieping in je huis verplicht. Als eigenaar van een woning is het jouw verantwoordelijkheid dit te doen. Als je een woning huurt, moet de verhuurder zorgen dat er rookmelders opgehangen worden. Rookmelders zijn een essentieel onderdeel van veiligheid in huis. 

Fito Products uit Wijk bij Duurstede produceert al ruim 30 jaar rookmelders. Olimpia Bosma-Koziel is directeur bij Fito Products. ,,Ik had ervaring als expat met het opzetten van projecten voor grote organisaties. Toen ik in 2002 voor Fito Products kwam werken dacht ik, dit is zo’n klein bedrijf, binnen twee jaar weet ik alles en ga ik mij vervelen. Niets is minder waar gebleken, want ik ben nu ruim 22 jaar verder. Iedere dag is anders en leer ik nieuwe dingen. Ik ben er trots op onderdeel te kunnen zijn van een organisatie die een product op de markt brengt die levens redt.  Het is een vernieuwende en dynamische branche, waar veiligheid en duurzaamheid een hoofdrol spelen.”

HITTEMELDERS

Fito Products brengt een range beveiligingsproducten op de Europese markt. Naast rookmelders hebben zij ook koolmonoxide melders, hittemelders, blusdekens en blussers in hun assortiment. De producten worden via diverse distributiekanalen verdeeld over de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Scandinavië.
Klanten zijn onder andere technische groothandels, brandweer en woningcorporaties. ,,Wij hebben onlangs een webshop overgenomen en verkopen nu ook rechtstreeks aan consumenten”, vertelt Olimpia. ,,Dit is een nieuw en onbekend afzetgebied voor ons.” Het team van Fito Products is daarom op zoek naar versterking. ,,Wij willen uitbreiden, onze vleugels online uitslaan. Wij zijn een autoriteit in onze branche en willen dat blijven uitstralen en benadrukken. Daarom kunnen een commercieel medewerker in de binnendienst goed gebruiken.”

Het leuke aan de functie waarvoor wordt geworven, is dat je de invulling ervan grotendeels zelf kunt bepalen. Affiniteit met online verkopen en social media is een pré. Olimpia: ,,We zoeken iemand voor minimaal 24 uur per week. Het liefst iemand uit Wijk bij Duurstede of omliggende plaatsen. Je krijgt een afwisselende functie waarbij geen dag hetzelfde is. Dat vraagt om een bepaald type mens.” 

IDEALE KANDIDAAT

De ideale kandidaat heeft een pioniersmentaliteit en is praktisch en hands-on ingesteld. ,,Ons team heeft veel ervaring. Het leuke daarvan is dat je veel kunt leren. Het werken voor een kleinbedrijf betekent dat je op vele vlakken moet kunnen inspringen.” Het takenpakket is daarom uitgebreid. Van administratieve werkzaamheden, ondersteuning van het verkoopteam, het hebben van klantcontact, verrichten van service gerelateerde werkzaamheden tot SEO, social media en artwork aan toe.
Fito Products investeert graag in de juiste mensen, want medewerkers die gemotiveerd zijn en blijven, vinden zij belangrijk.

Wil je meer weten over Fito Products of de vacature? Mail dan met olimpia@fito.nl of bezoek onze website www.fito.eu.

Dit artikel word je aangeboden door Fito Products

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie