Hoveniersbedrijf en kwekerij Buras Groen is al meer dan veertig jaar een betrouwbare naam in Cothen en omgeving.
Hoveniersbedrijf en kwekerij Buras Groen is al meer dan veertig jaar een betrouwbare naam in Cothen en omgeving. Buras Groen

Buras Groen zoekt vakbekwame hovenier

8 november 2023 om 16:15 Zakelijk

COTHEN Hoveniersbedrijf en kwekerij Buras Groen is al meer dan veertig jaar een betrouwbare naam in Cothen en omgeving. Omdat mede-eigenaar Jan van de Burgt, die het bedrijf met zoon Arnoud runt, naar de achtergrond opschuift, zijn ze op zoek naar een waardige opvolger. Belangrijkste voorwaarde: hij of zij moet groene vingers hebben.

door Stan Bos

Langs de smalle Trechtweg tussen Cothen en Wijk bij Duurstede is de locatie van Buras Groen bijna niet te missen. Dankzij het fraaie gebouw van het hoveniersbedrijf en de kwekerij, inclusief het open ingerichte kantoorgedeelte, kan er met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken. Ook door Jan van de Burgt die van origine docent aanleg en onderhoud van tuinen is, maar in 1982 ook startte met een klein fruitbedrijf en kwekerij. De grond was van zijn ouders. Ruim veertig jaar geleden woonde Jan nog in een rijtjeshuis in Wijk bij Duurstede, maar omdat hij opgroeide op een boerderij, wilde hij buiten wonen en de ruimte hebben. 

De start van een kwekerij en een klein fruitbedrijf was een logische vervolgstap, zeker nadat hij van de gemeente een vergunning kreeg om op hun huidige locatie een huis te bouwen. Met het verstrijken van de jaren bouwde Jan met Buras Groen een betrouwbare naam op. In 2004 voegde zoon Arnoud zich in het bedrijf van zijn vader. ,,Ik deed thuis al veel met het fruit helpen, naast mijn school als bijbaantje”, legt Arnoud uit. ,,Toen ik bij mijn vader in het bedrijf kwam, zijn we steeds meer gegroeid naar de aanleg en onderhoud van tuinen. Dat is onze hoofdmoot.” Jan: ,,Wij doen het onderhoud van landgoederen zoals Landgoed Oud Zandbergen in Huis ter Heide met hun historische tuinen. Daarnaast onderhouden we ook tuinen van particulieren, bedrijven en VVE’s en verrichten we groenwerkzaamheden voor woningbouwverenigingen en gemeentes.”

Buras Groen is ook gespecialiseerd in het omvormen van verwaarloosd groen naar vaste planten, openbaar groen. Dat doen Jan en Arnoud veel voor bijvoorbeeld de gemeente Bunnik. Hun taken zijn goed verdeeld. Alles wat te maken heeft met groen, behoort tot het pakket van Jan. Het technische werk, zoals bestrating of schuttingen, komt op het bordje van Arnoud. Buras Groen werkt met een klein team met vaste- en inhuurkrachten. ,,Je moet zorgen dat je mensen met kwaliteit om je heen hebt.”

Omdat Jan ondertussen 70 is en de pensioengerechtigde leeftijd is gepasseerd, zijn ze bij BurasGroen op zoek naar een opvolger. ,,Dat moet iemand zijn met groene vingers”, is het eerste punt dat Jan noemt. ,,Die affiniteit moet hij of zij zeker hebben, anders heeft het geen zin. Kijk, ik kan nu nog steeds alles doen, maar ik wil niet wachten op het moment dat het niet meer gaat. Daar willen we op inspelen, zodat we continuïteit in het bedrijf houden.”

Naast groene vingers moet de opvolger van Jan zelfstandig zijn. Een vakbekwame hovenier die kennis heeft van planten en in staat is naar klanten toe te gaan om werk op te nemen. ,,Sociaal en communicatief sterk zijn, is belangrijk. Je krijgt bij ons de ruimte om jezelf te ontwikkelen binnen een klein team. Bij ons kun je je toekomst zelf bepalen. Zowel parttime als fulltime is mogelijk. We zijn een mooi, kleinschalig bedrijf waar je met moderne machines kunt werken. Dus wie zijn hart in het groen heeft liggen, is welkom voor een bak koffie en een leuk gesprek.”

Buras Groen, Trechtweg 3A, 3945 PL Cothen. Telefoon: 06-25288864. E-mail: info@burasgroen.nl.Website: www.burasgroen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie