De Wijkse Moestuin en groenaannemer VDBH zijn dagelijks in de buitenruimte van gemeente Wijk bij Duurstede te vinden.
De Wijkse Moestuin en groenaannemer VDBH zijn dagelijks in de buitenruimte van gemeente Wijk bij Duurstede te vinden.

Passie voor groen hebben De Wijkse Moestuin en groenaannemer VDBH gemeenschappelijk

27 oktober 2023 om 11:00 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Passie voor groen is dat wat De Wijkse Moestuin en groenaannemer VDBH gemeenschappelijk hebben. Dagelijks zijn beiden in de buitenruimte van gemeente Wijk bij Duurstede te vinden. De een voor de verzorging van de zelfoogsttuin en de ander voor het onderhoud van de openbare ruimte.

Begin 2022 is de gemeente Wijk bij Duurstede de overeenkomst aangegaan met aannemer VDBH voor het groenonderhoud in de openbare buitenruimte. De geel met groene bedrijfsvoertuigen zijn dan ook dagelijks te vinden in de gemeente. Naast het onderhoud voelt VDBH zich maatschappelijk betrokken bij verenigingen, stichtingen en initiatieven die zich inzetten voor het vergroenen van de klimaatadaptieve en biodiverse buitenruimte. Stichting vrienden van De Wijkse Moestuin is hier een goed voorbeeld van!

ZELFOOGSTTUIN

Aan de rand van de stad bevindt zicht de Wijkse Moestuin waar op 1 hectare groenten, bloemen en fruit wordt verbouwd. Alles geheel biologisch! Dagelijks komen vrijwilligers, stagiairs, dagbesteders en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij elkaar om te tuinieren. Hun liefde en aandacht voor het groen zorgt voor groei en bloei. Tijdens het oogstseizoen voedt de zelfoogsttuin maar liefst 150 monden! Oogstgenoten kopen een aandeel van de oogst en krijgen wekelijks bericht welke groenten en fruit geoogst kunnen worden. De tuin wordt hierdoor een gemeenschapstuin, want de tuinder en de oogstgenoot komen elkaar tegen, hebben contact en leren elkaar kennen. Een initiatief wat zorgt voor verbinding! 

Eén van de oogstgenoten is de voedselbank van Wijk bij Duurstede die de oogstaandelen gesponsord krijgt door Wijkse ondernemers. Een prachtig voorbeeld van stichtingen en ondernemers die elkaar steunen en maatschappelijke betrokkenheid tonen. 

Zo ook VDBH die zich in de afgelopen 1,5 jaar ‘thuis’ is gaan voelen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Projectleider Roland van Sabben: ,,Bij het aangaan van de overeenkomst met de gemeente Wijk bij Duurstede wordt ook afgesproken dat VDBH maatschappelijke betrokkenheid toont in de gemeente. Onze passie voor groen zien wij terug in De Wijkse Moestuin, vandaar dat we graag iets voor ze wilden betekenen’. 

In samenspraak met Bea van Sprakelaar, initiatiefneemster en tuinder van De Wijkse Moestuin, heeft VDBH nieuw handgereedschap gesponsord. Bea van Sprakelaar: ,,Dit kunnen wij zeker goed gebruiken! Door het dagelijkse gebruik van het gereedschap is er best wat slijtage. Hier kunnen onze tuinders voorlopig mee vooruit.’

VRIJWILLIGERS 

De Moestuin is altijd op zoek naar vrijwilligers die houden van tuinieren en gezelligheid! Ook voor dagbesteding kun je er terecht. Mocht je geen groene vingers hebben, maar toch de stichting een warm hart willen toedragen, overweeg dan eens de keuze om Vriend van De Wijkse Moestuin te worden. Samen delen we de passie voor groen!

Ga voor meer informatie over De Wijkse Moestuin naar: www.wijksemoestuin.nl.

Deze informatie wordt u aangeboden door De Wijkse Moestuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie