Chantal op haar unieke locatie.
Chantal op haar unieke locatie. BijChantal

Kom een stapje verder BijChantal, kinder- en jeugdcoach

14 november 2022 om 16:10 Zakelijk

ODIJK Chantal Kalisvaart is de trotse eigenaar van BijChantal, coaching en training in Odijk. Als kinder- en jeugdcoach is zij er voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot ongeveer 18 jaar.

Chantal: ,,Coaching voor kinderen in de basisschoolleeftijd is er vooral op gericht om zichtbaar gedrag van het kind; druk, boos, verdrietig, angstig of juist heel stil, te ‘onderzoeken’. Volwassenen zien vaak alleen de buitenkant en soms wordt dat als ‘hinderlijk’ ervaren. Maar achter dat gedrag gaat een hele wereld van emoties en gevoelens schuil. Ik ga samen met het kind ‘op zoek’ naar die wereld door middel van een spelletje, fantasiespel of we lekker creatief aan de slag.’’ Alles is mogelijk BijChantal, want de locatie is uniek. Midden in het groen en op een paardenstal aan de rand van Odijk. De gezellige en sfeervolle praktijkruimte is op de bovenverdieping van de boerderij: paarden en honden zijn heel dichtbij. Als een kind daar tenminste behoefte aan heeft. Want één ding is zeker, het kind bepaalt. Chantal:,,Dat het kind bepaalt is voor ouders nog wel eens lastig maar ik neem dat zeer serieus. We luisteren nog te weinig naar kinderen, naar wat ze echt vinden, denken, willen en voelen. Vaak weten kinderen zelf best wat ze nodig hebben om stappen vooruit te zetten. Ouders staan soms echt verstelt van de oplossingen die hun kinderen bedenken. Kinderen ervaren zo dat ze grip krijgen op hun eigen gedrag en emoties en dat geeft zelfvertrouwen. Iets wat we ieder kind gunnen”. 

Vanaf de 12e verandert er veel. De overgang naar het middelbare onderwijs, lichamelijke veranderingen en sociale druk

Ook jongeren in de leeftijd vanaf 12 tot 18 jaar kunnen BijChantal terecht. Chantal: ,,Vanaf de 12e verandert er veel. De overgang naar het middelbare onderwijs, lichamelijke veranderingen en sociale druk. De invloed van sociale media is groot. Ze moeten op een leeftijd van 14/15 jaar al weten waar hun kwaliteiten liggen of waar ze blij van worden. Er moet tenslotte al een profiel of studierichting gekozen worden. Dat is stressvol.”

Chantal gaat verder: ,,Praten over emoties en gevoelens is voor veel jongeren best lastig. De locatie is juist ook voor jongeren daarom een heerlijke plek. Buiten is er voldoende ruimte om te wandelen om zo van je af te praten. We kunnen zelfs de hond meenemen. Dat is toch veel prettiger dan 1 op 1 tegenover iemand moeten zitten. Maar ook hierbij geldt; de jongere bepaalt.’’ 

Naast 1 op 1 coaching biedt Chantal ook trainingen aan. Zo geeft ze de training ‘Ik leer leren’ waarbij jongeren zelf ontdekken wat hun leerstijl is en welke leerstrategieën ze kunnen inzetten. Maar ook thema’s als faalangst, concentratie, motivatie en plannen en evalueren komen aan bod.

Chantal: ,,Deze training is geschikt voor kinderen die in groep 8 zitten en voor jongeren die estart zijn op het middelbaar onderwijs en merken dat ze ‘vastlopen’ of gewoon willen ontdekken hoe ze slimmer en in minder tijd hun schoolwerk kunnen maken en leren”. De training wordt in een groepjes van 3 tot 4 jongeren aangeboden en bestaat uit 5 bijeenkomsten. 

Chantal gaat verder: ,,Ik weet dat er ook middelbare scholen zijn die studievaardigheidstraining aanbieden. Wat de training ‘Ik leerleren’ uniek maakt is zowel de locatie als de afwisseling binnen de training. Opdrachten maken met elkaar en meer te weten komen over je eigen brein, wisselen zich af met momenten van ontspanning door een potje te darten of naar buiten te gaan. Zo voelt het niet als iets ‘moeten’ voor school maar als een leuk en leerzaam uurtje in de week. 1 op 1 de training volgen kan ook en dan kan er meer maatwerk geboden worden”.

BijChantal, kinder- en jeugdcoach - Odijk – Telefoon 06-25464272 - www.coachingbijchantal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie