Michiel Wilhelm.
Michiel Wilhelm. Fietsdomein

Michiel Wilhelm volgt zijn passie

13 juli 2021 om 11:00 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Fietsdomein is al 20 jaar een begrip in Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen. Afgelopen april opende eigenaar Henk van Dijk en zijn team een tweede vestiging aan de Graaf van Lynden van Sandenburgweg 1: Fietsdomein VoorWijkNaast nieuwe en gebruikte fietsen in alle soorten en maten, kun je hier je fiets laten repareren. Michiel Wilhelm is het gezicht in deze nieuwe vestiging. 

door Claudia Verbree

Michiel regelt de in- en verkoop voor de nieuwe vestiging en werkt nu bijna 6 jaar bij Fietsdomein: ,,Ik heb een hele leuke en afwisselende baan. Klanten komen bij ons voor kinderfietsen, e-speeds, stads- en elektrische fietsen, onderdelen, accessoires en reparaties. De bestellingen, verkoop en alles wat daarbij komt kijken, regel ik samen met mijn collega’s met veel plezier.”

Veel inwoners van Wijk bij Duurstede kennen hem nog als meester Michiel van basisschool De Wegwijzer waar hij jaren geleden de functie van leerkracht en adjunct directeur had. Na ruim 20 jaar met veel plezier in het onderwijs te hebben gewerkt, vroeg Michiel zich af: wil ik dit nog wel? Het vele vergaderen en overleggen brak hem op.

EIGEN FIETSENZAAK Fietsen was toen al, en is nog steeds, een grote hobby van Michiel. ,,Ik ben gek op racefietsen en mountainbiken.” Het hebben van of werken bij een fietsenzaak klonk erg aanlokkelijk. Michiel: ,,Toen ik mijn wensen qua vervolgstap in mijn carrière helder voor ogen had, ben ik eens vrijblijvend gaan praten met Henk over hoe het is om een fietsenzaak te hebben en wat daarbij komt kijken. Dat was een heel fijn gesprek.”

Na dit eerste gesprek volgde meer gesprekken en uiteindelijk is Michiel aangesloten bij het leuke team van Fietsdomein. ,,Ik heb geen moment spijt gehad”, vertelt Michiel enthousiast. ,,Iedere dag is anders. Ik hou ervan om mensen positief te verrassen, zodat onze klanten altijd blij de winkel uitgaan. Dat geeft me zoveel voldoening. Plezier in je werk is zo belangrijk. Dat realiseer ik me steeds meer. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen om diep in je hart te kijken naar wat je echt wil. En wat het beste voor je is. En je moet een beetje lef hebben om een overstap te maken, maar het is het waard.”

NIEUWE MERKEN Henk is trots op de opening van de nieuwe vestiging, het 20-jarig jubileum van Fietsdomein dit jaar en op het enthousiaste team: ,,Dat Michiel de carrièreswitch durfde te maken, vind ik erg knap. Veel mensen dromen er wel over, maar durven de stap niet te nemen. Dat Michiel dat wel heeft gedaan, zegt iets over hem als persoon. Ook merken we dat de aandacht en tijd die we voor onze klanten hebben, zo op prijs wordt gesteld, dat we gegroeid zijn als bedrijf en daar zijn we blij mee.”

Uitbreiding van het aantal m2 betekent ook een uitbreiding qua merken. Zo is Fietsdomein nu dealer van Gazelle. Cannondale is er ook bijgekomen. ,,De uitbreiding biedt de mogelijkheid om nieuwe merken te verkopen waar we regelmatig vraag naar hebben. Zo kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn”, aldus Henk.

Meer informatie? Op fietsdomein.nl vind je alle informatie over nieuwe fietsen en de werkplaats. Wil je niets missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Tot ziens bij Fietsdomein.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie