MacHerman verkoopt, repareert en onderhoudt
MacHerman verkoopt, repareert en onderhoudt MacHerman

‘Alles draait om de Mac’

11 juni 2021 om 03:38 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE MacHerman is een bekende naam in de Wijkse Peperstraat. De Mac-specialist vertelt graag waarom hij zo’n fan is van een Mac-computer. Wie een goed advies wil voor de aankoop van de juiste Mac, komt bijna automatisch bij hem uit.

Eigenaar Herman Coster van MacHerman lacht en zwaait breeduit. In 1993 kocht hij zijn eerste Mac-computer en was er direct blij mee. Hij verklaart nu dat hij de mogelijkheden van de Mac van binnen en buiten kent. Herman: ,,Ik ben niet officieel als verkoper of reparateur aan Apple verbonden. Sterker nog, dat wil ik niet. Dan heb je met allerlei regels en beperkingen te maken, waardoor je niet de beste oplossing kunt bieden.’’

Hij schetst dat een studente bij hem binnenliep met een computer waar ze water op had gemorst. Een officiële Mac-reparateur vertelde dat o.a. het moederboard -het duurste onderdeel- vervangen moest worden. Kosten totale reparatie € 1600 en de man had op korte termijn ook nog eens geen tijd. Daarom klopte ze bij MacHerman aan. Hij verzorgde de reparatie op componenten niveau, iets dat Apple weigert te doen, voor slechts € 400. De studente werkt nog steeds met plezier op haar computer.

Herman: ,,Ik vind het hanteren van deze prijzen bijna schandalig, die officiële Apple-reparateur mag geen losse componenten op een moederboard vervangen. Hij moet zo werken. Het is een mooi systeem, maar de wijze van zakendoen van Apple kan op dit vlak flink goedkoper. Het inbouwen van extra geheugen, of het upgraden naar een SSD, de prijzen hiervoor reizen bij Apple de pan uit. Mijn vaste klanten weten dat.’’

,,Als je een computer laat maken, moet dat betrouwbaar zijn. Op elke computer staat ook gevoelige informatie. Ik heb door de jaren heen hier in Wijk wel bewezen dat ik daar netjes mee omga. Ik zet na aankoop bij aanvraag oude bestanden over op de nieuwe Mac. Foto’s, documenten, muziek, e-mails, alles. Ook het aansluiten van randapparatuur is geen probleem.’’

Nu gaat de voorkeur van Herman uit naar de nieuwe MacBook Air met een M1 chip. Hartstikke snel, heel licht en superzuinig met 20 uur op één batterijlading. Niet goedkoop, maar volgens Herman wordt die hoge prijs goed gemaakt door de veel langere levensduur. Een MacBook Air kan vaak acht jaar mee.

De complete computer-store van MacHerman ademt bits & bites. Naast verkoop en reparatie verzorgt de Wijkse computerspecialist systeembeheer, al dan niet op afstand. Via het slimme programma Teamviewer werkt hij vanuit zijn werkplaats in de computer van de aanvrager en lost vaak zo het probleem op. Ook periodiek onderhoud is zo mogelijk. Als een Mac heel traag wordt, of als het heel lang duurt voordat de computer start, is nakijken gewenst. Het eigen online back-up systeem van MacHerman zorgt ervoor dat alle bestanden veilig worden opgeslagen. Mocht er toch wat met de computer aan de hand zijn, dan is er geen man over boord. En wie thuis of op het werk gewoon over solide en gestaag werkende wifi wil beschikken, kan samen met Herman oplossen.

MacHerman, Peperstraat 40, Wijk bij Duurstede. T. 085-2010605, 06-41529442 of www.macherman.nl. Open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie