Peter en Dylan Verkerk
Peter en Dylan Verkerk Autoschade Boll

Vader en zoon vullen elkaar aan; Peter en Dylan Verkerk beiden echte Odijkers

Zakelijk

BUNNIK Autoschade Boll op de Rumpsterweg in Bunnik wordt Boll Automotive. Vader Peter en zoon Dylan Verkerk bouwen samen aan een mobiliteitscentrum waar zowel particulieren als bedrijven terecht kunnen voor het hele pakket van schade, bandenservice, verhuur van auto’s en bussen en onderhoud.

door Agnes Corbeij

Peter Verkerk, geboren en getogen in Odijk, wordt dit jaar 65. In 1975 begon hij zijn eigen autozaak. In 1996 kocht hij samen met zijn compagnon André van Wandelen het bedrijf Auto Boll, dat ook in Zeist en Utrecht vestigingen heeft. In januari nam André officieel afscheid in Bunnik, hij verkocht zijn deel van de zaak.

TOUWTJES IN HANDEN Voor Peter was dat het moment om een nieuwe stap te zetten. Eén die hij, zo zegt hij nu zelf, misschien te laat heeft gezet. ,,Je moet blijven verjongen. Jonge mensen in de zaak moeten de ruimte krijgen om te leren, fouten te maken en naar voren te treden. Dat heb ik niet altijd genoeg gedaan. Ik ben een control freak, hou graag de touwtjes in handen.”

Zijn zoon Dylan zit anders in elkaar. Hij heeft de liefhebberij voor auto’s van zijn vader meegekregen, het zit in zijn bloed. ,,Mijn ouders hebben altijd gezegd dat ik moet doen wat ik zelf wil, ook als dat niets met auto’s te maken heeft. Maar ik vind het prachtig.” Dylan deed na de IVA in Driebergen eerst elders werkervaring op, heel bewust. ,,Ik werkte bij Munststad Utrecht en bij Van der Wal en Zonen in Langerak, een grote partij in de wereld van occasions.

PLAATJE COMPLEET ,,Ik heb daar heel veel geleerd. Met het vertrek van André is dit het perfecte moment om bij mijn vader in de zaak te gaan.” Boll Automotive is veelzijdiger geworden de afgelopen jaren. Behalve schadeafhandeling en onderhoud kwamen er de bandenservice van Van Zijl bij en recent Autohopper, voor de verhuur van auto’s en bussen. 

Peter: ,,Per 1 januari zijn we ook gestart met Verkerk Automotive, vanuit daar zijn wij actief met de in en verkoop van jonge occasions, business to business (aan andere autobedrijven). Dit is iets waar Dylan zich helemaal in thuis voelt.” Samen met het netwerk van Peter is dit een mooie combinatie en aanvulling op het geheel.

Daarnaast is het sinds kort mogelijk om pakketjes van PostNL af te halen of te brengen. Dylan: ,,De postbussen hadden we al. We zien in de autowereld de aanloop van klanten afnemen, wij willen juist meer mensen over de vloer. Het moet fijn zijn om hier te komen. Een plezierige ervaring. Dat levert kruisbestuiving op.”

TOTAALPLAATJE Dylan is net als zijn vader nooit weggeweest uit Odijk en is dat zeker niet van plan. ,,Ik heb een vriendin en een zoontje van 3, die ook al gek is van auto’s.” Dylan en Peter vullen elkaar goed aan. Dylan: ,,Mijn vader is een perfectionist, die elk detail goed wil hebben. Ik kijk meer naar het totaalplaatje en wil dat dat klopt.” Natuurlijk is er ook wel eens mot. Peter: ,,We botsen echt wel eens. Dat hoort erbij.”

advertentie
advertentie