Afbeelding
Provincie Utrecht

Start aanleg doorfietsroute Utrecht Science Park - Veenendaal, nog niet in Bunnik

3 maart 2024 om 11:15 Wonen

BUNNIK Aannemer Dura Vermeer start maandag in opdracht van de provincie Utrecht met de aanleg van delen van de doorfietsroute tussen het Utrecht Science Park en Veenendaal. De gehele doorfietsroute gaat vanuit Utrecht Science Park via Bunnik, Odijk, Driebergen, Doorn, Leersum, Amerongen naar Veenendaal en is 33 km lang. In Bunnik wordt nog niet begonnen. 

De gemeente Bunnik heeft meer tijd gevraagd om met alle belanghebbenden uit de samenleving het benodigde proces te doorlopen, en hoopt op een later moment alsnog aan te sluiten. Zowel bij het Eikenpad als in het centrum van Bunnik staan de neuzen nog niet dezelfde kant op. In alle gemeenten blijven belanghebbenden, zoals omwonenden, scholen en aanliggende bedrijven en andere partijen, zoals de Fietsersbond en natuur- en milieuorganisaties, het komende jaar bij de verdere uitwerking van het ontwerp betrokken om tot het beste definitieve ontwerp te komen. 

Komende zomer moet er een compleet ontwerp liggen voor het fietspad door het centrum van Bunnik, dit plan wordt Traverse genoemd. De politieke partijen waren het vorige zomer eens over het hele plan, behalve de inpassing van het doorfietspad. Het deel door het Eikenpad levert al veel langer discussie op. Daar deed de gemeente in november een bod op het stuk akker dat het verlies van groen moet compenseren. 

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. De doorfietsroute Utrecht Science Park - Veenendaal is een van de negen doorfietsroutes die wordt aangelegd. 

Meer informatie over de routes is te vinden op www.provincie-utrecht.nl/doorfietsroutes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie