Kaasboer Jan van Manen in 2019
Kaasboer Jan van Manen in 2019 Charella Hulsbosch

Jan en Els van Manen verkopen hun kaaswinkel na 42 jaar

7 oktober 2021 om 16:00 Winkels

BUNNIK Kaashandel Van Manen is een begrip in Bunnik. Jan nam de winkel 42 jaar geleden over van zijn vader en ook zijn opa was al melk- en kaasboer in het dorp. Eind deze maand valt het doek. Jan en Els verkopen hun winkel wegens gezondheidsproblemen, met pijn in het hart.

door Agnes Corbeij

De winkel bestaat officieel sinds 1950, 71 jaar. Jan en Els namen de winkel in 1979 over. Els van Manen: ,,Het zijn 42 prachtige jaren geweest. Het product kaas is heel erg leuk en het contact met de mensen was altijd fijn. De Bunnikse bevolking is sociaal, aardig en meegaand. Daar hebben we heel erg van genoten. We gaan het heel erg missen.” Jan en Els willen heel erg graag iedereen bedanken. ,,We zijn ontzettend dankbaar dat zoveel klanten ons zo lange tijd trouw zijn gebleven.”

ACTIEF Jan en Els zijn altijd zeer actief geweest in de Bunnikse gemeenschap, zoals bij de Bunnikse Handels en Industrie Kring (BHIK), ondernemersvereniging en uiteraard bij de ijsbaan. Jan is lange tijd ijsmeester geweest bij ijsbaan de Niënhof. Mede dankzij zijn inzet kon er jarenlang iedere winter geschaatst worden in Bunnik. 

Ook had Jan jaarlijks goed contact met Sinterklaas. Hij zorgde er, wederom samen met anderen, voor dat de Sint aan kon komen met de boot over de Kromme Rijn en dat honderden kinderen aan de kade konden genieten van dit magische schouwspel. Jan heeft het nummer van de goedheiligman doorgegeven aan Sjoerd-Dirk van der Leest van ‘t Wapen van Bunnik. 

GEEN CADEAUS Jan tobt al een poos met zijn gezondheid en dat is nu de reden om tot verkoop over te gaan. Er is kans op herstel, maar het wordt een langdurig proces. Jan en Els willen zeker geen medelijden en ook geen cadeaus. Els: ,,Ik ben zelf nog tot 30 oktober in de winkel. Als mensen ons iets willen geven, wil ik ze vragen om kaas en noten te blijven kopen bij onze opvolger. Dat zou ons heel veel plezier doen.”

Die opvolger is Charlotte Boezeman uit Wijk bij Duurstede. Zij heeft een lange carrière in de retail en gaat nu de uitdaging aan om in de voetsporen van Jan en Els te stappen. De komende weken wordt er nog een en ander verbouwd, terwijl de winkel gewoon open is. Op 2 november opent Charlotte de deuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie