Op deze plek worden 70 parkeerplaatsen voor de Jumbo aangelegd.
Op deze plek worden 70 parkeerplaatsen voor de Jumbo aangelegd. Richard Thoolen

Jumbo Odijk tot 13 november gesloten

26 oktober 2019 om 20:02 Winkels

ODIJK De Jumbo winkel te Odijk heeft zaterdag rond 15.00 uur haar deuren gesloten. De komende 16 dagen zal er hard gewerkt worden om de winkel nog aantrekkelijker voor klanten te maken. Naast een ruimere en overzichtelijkere vormgeving zal ook het assortiment flink worden uitgebreid, onder andere op het gebied van biologische producten. De winkel zal feestelijk heropend worden op woensdag 13 november.

Het was zaterdag een vreemde dag bij de Jumbo in Odijk. Terwijl klanten de winkel nog bezochten voor het doen van de dagelijkse boodschappen, was men ook al begonnen met het afbreken en opruimen van stellingen. Ook werden de schappen niet meer aangevuld waardoor de winkel er leger en leger uit begon te zien en mensen bij veel producten misgrepen. Ondernemer Martin de Kruijf: ,,We wilden de overlast voor onze klanten zo klein mogelijk houden en hadden daartoe besloten tot leeg-verkoop." Nadat zo rond 15.00 uur de laatste klant het winkelpand had verlaten ging het personeel van start met het geheel leeg maken van het winkelpand. Alle overgebleven producten werden afgevoerd naar een opslagloods en alle stellingen werden gedemonteerd en afgevoerd voor recycling.  De Kruijf: ,,Het leeghalen van de winkel is voorspoedig verlopen. Dat betekent dat het echte verbouwen nu ook van start kan gaan."

Hoe alles er precies uit zal komen te zien wil de Kruijf nog even een verrassing laten. Alleen dat het veel mooier, uitgebreider en overzichtelijker zal worden. Maar ook de bereikbaarheid zal drastisch verbeteren. Het beperkte aantal parkeerplaatsen op de Meent was altijd al een doorn in het oog van de Kruijf. De Kruijf: ,,Met 70 nieuwe parkeerplaatsen op het terrein dat nu nog achter de Jumbo ligt willen we de bereikbaarheid vergroten. Mensen zullen eenvoudiger kunnen parkeren en gemakkelijker toegang krijgen tot de winkel. We hopen natuurlijk dat daardoor meer mensen onze winkel zullen bezoeken."

Niet alleen het winkelpand van de Jumbo zal een metamorfose ondergaan, maar de gehele passage. Er wordt nu al flink aan getimmerd en gezaagd en de contouren van wat het zal gaan worden beginnen zichtbaar te worden. De aan de passage gevestigde ondernemers zijn ook blij met deze verbouwing. Ondernemer die anoniem wil blijven: ,,Omdat de passage aan één kant gesloten was liepen weinig mensen er in om te gaan kijken. Nu die open wordt en veel mooier verwacht ik dat veel meer mensen gewoon langs zullen komen lopen en ook meer mijn winkel zullen aandoen."

De winkel gaat 16 dagen dicht. Voor het personeel heeft dat consequenties.Voor een deel zullen zij vrij zijn of cursus gaan volgen. Een ander deel wordt tijdelijk elders te werk gesteld. Een enkeling wordt betrokken bij de wederopbouw van de winkel. Ook voor Lucica, de goedlachse straatnieuwsverkoopster brengt de verbouwing een verplichtte vakantie met zich mee. Lucica: ,,Ik blijf voorlopig in Rotterdam. Ik ga niet ergens anders staan. De mensen in Odijk kennen me, het zijn lieve mensen." 

De komende weken zal er flink verbouwd worden aan en in de winkel en zal de laatste hand gelegd worden aan een klantvriendelijke parkeerplaats. Op woensdag 13 november zal de winkel om 9.00 uur feestelijk worden heropend. Iedereen is welkom om deze bij te komen wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie