De leerlingen van de Damiaanschool met de cheque. Links recyclingcoach Sanne van RMN.
De leerlingen van de Damiaanschool met de cheque. Links recyclingcoach Sanne van RMN. MENNO BAUSCH

Damiaanschool uit Zeist wint E-waste Race RMN gemeenten 2019

22 oktober 2019 om 11:22 Overig

ODIJK  Vrijdagmiddag 18 oktober om 13.00 uur nam de Damiaanschool de hoofdprijs in ontvangst voor het winnen van de E-waste Race. De afgelopen weken streden tien basisscholen in de RMN gemeenten tegen elkaar om zoveel mogelijk E-waste bij mensen uit de buurt op te halen. De Damiaanschool heeft de meeste punten gehaald met het inzamelen van elektrische apparaten.

Vier weken lang hebben de leerlingen van de Damiaanschool hun uiterste best gedaan om zoveel mogelijk elektrische apparaten in te zamelen. In totaal haalden zij 3414 elektrische apparaten op en dat betekende een score van 2078 punten. Recyclingcoach Sanne van RMN overhandigde de leerlingen de prijs, een schoolreis naar Nemo Science Museum in Amsterdam.

DEELNEMENDE SCHOLEN De negen overige basisscholen uit de verschillende RMN gemeenten die zich van 23 september tot 18 oktober hebben ingezet om zoveel mogelijk E-waste in te zamelen zijn: Baarn: Basisschool De Uitkijck. Bunnik: CBS Beurthonk (Odijk). IJsselstein: CBS De Brug; t Kasteel Nieuwegein: De Trompetvogel; Jenaplanschool De Zuiderkroon Soest: Da Costaschool; Prins Willem Alexanderschool Zeist: Rehobothschool.

In totaal haalden de deelnemende scholen 15679 oude elektronische apparaten op. ,,Ik wil alle kinderen die hebben meegedaan hartelijk danken voor hun inzet: in mijn ogen zijn jullie allemaal winnaars," aldus Rob Schram, directeur RMN.

DOEL E-WASTE RACE De E-waste Race leert leerlingen van basisscholen op een leuke en actieve manier meer over elektrische apparaten. Het is leerzaam en bedoeld als aansporing voor het apart aanbieden van elektronisch afval. In Nederland worden nog niet alle elektrische apparaten gerecycled, omdat ze niet apart worden aangeboden. Dit komt dan terecht in het restafval. Zo gaan waardevolle materialen verloren voor hergebruik. Bovendien zorgt de E-waste Race ervoor dat recyclen leuk en gemakkelijk is.

De E-waste Race in de RMN gemeenten is een initiatief van RMN en de E-waste Race.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie