De A12 Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.
De A12 Galecopperbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Rijkswaterstaat

Werkzaamheden Galecopperbrug A12 richting Arnhem gaan komende weekenden niet door

20 januari 2023 om 15:00 Verkeer en vervoer

HOUTEN De geplande werkzaamheden op zaterdag 21 januari, zaterdag 28 januari en zondag 29 januari aan de Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem gaan niet door, laat Rijkswaterstaat Midden Nederland weten. ,,Ze vinden op een ander moment plaats. De brug is op deze dagen in beide richtingen dus weer volledig beschikbaar voor het wegverkeer.”

De werkzaamheden worden verschoven, omdat tijdens een controle bleek dat een nieuw te plaatsen onderdeel van de draagconstructie van de brug op een aantal punten niet voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. Rijkswaterstaat en de aannemer gaan nu na wanneer de nieuwe draagconstructie gereed is en de werkzaamheden alsnog kunnen worden uitgevoerd. Die datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Ondertussen gaan andere werkzaamheden aan de brug gewoon door. Zo is de Galecopperbrug in de A12 richting Arnhem, ter hoogte van Utrecht, van woensdag 8 februari tot donderdag 9 februari van 22.00 tot 05.00 uur afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat: ,,Houd rekening met 20 minuten extra reistijd. Ook de weg onder de brug (Griffioenlaan) is dan volledig afgesloten voor auto- en fietsverkeer; namelijk van 21.00 tot 05.00 uur.” Rijkswaterstaat verwijdert die nacht de kop van de oostelijke hoge toren. In oktober gebeurde dat ook bij de kop van de westelijke hoge toren.

Meer informatie en de meest actuele planning is te vinden op www.galecopperbrug.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie