Luchtfoto Ga
Luchtfoto Ga Rijkswaterstaat

Galecopperbrug op 30 juli ‘s nachts dicht voor alle verkeer

28 juli 2022 om 10:00 Verkeer en vervoer

UTRECHT Om de Galecopperbrug ook in de toekomst veilig te houden, voert Rijkswaterstaat tot begin 2024 onderhoud uit aan de brug richting Arnhem. De stalen kabels (tuien) van de brug richting Arnhem naderen het einde van hun levensduur en worden vervangen. De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels in gebruik, maar weggebruikers moeten wel rekening houden met verkeershinder. Op zaterdag 30 juli is de brug ‘s nachts helemaal dicht.

Rijkswaterstaat richt een werkeiland in op de brug zodat de werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden. Om hiervoor ruimte te maken, worden alle rijstroken richting Arnhem versmald en geldt er een maximumsnelheid van 70 km/h. Daardoor moeten weggebruikers, zeker tijdens de spits, rekening houden met 10 tot 30 minuten extra reistijd. 

Daarnaast is oprit Nieuwegein (16) richting Arnhem de gehele periode afgesloten. Verkeer richting Den Haag heeft geen hinder van de werkzaamheden.

Soms is een volledige afsluiting van de brug richting Arnhem nodig. Dat gebeurt zoveel mogelijk in de nacht. Op zaterdag 30 juli is de brug ’s nachts afgesloten voor al het verkeer. Er zijn dan omleidingen. Houd rekening met minimaal 15 minuten extra reistijd. Vanaf eind september zijn er opnieuw drie afsluitingen gepland. Voor deze werkzaamheden is daglicht nodig. NB. 

De planning kan wijzigingen als gevolg van onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie