Links op de foto Johan Pouw, rechts Ivo Brautigam.
Links op de foto Johan Pouw, rechts Ivo Brautigam. Landschap Erfgoed Utrecht

Landschap Erfgoed Utrecht en Pouw Vervoer tekenen meerjarig samenwerkingsovereenkomst

8 december 2022 om 13:30 Verkeer en vervoer

UTRECHT Landschap Erfgoed Utrecht en vervoersbedrijf Pouw Vervoer uit Vianen gaan de komende jaren intensief samenwerken. Dat maakten beide organisaties maandag bekend tijdens de feestelijke aftrap van de samenwerking op landgoed Oostbroek in De Bilt.

 ,,We zijn blij met deze nieuwe partner”, zegt directeur Ivo Brautigam (Landschap Erfgoed Utrecht). ,,Pouw Vervoer is een vervoersbedrijf dat op een heel naturelle manier maatschappelijk ondernemen in zijn bedrijfsactiviteiten opneemt.” Eigenaar en naamgever Johan Pouw herkent dat wel. ,,Als zakenman vind ik datje niet te lang moet praten over maatschappelijk verantwoord ondernemen, je moet het gewoon doen!”

EMISSIE-NEUTRAAL Een van de maatschappelijke projecten die Pouw Vervoer ondersteunt is de aanplant en onderhoud van een groot bosgebied in Malawi. Mede hierdoor weet het vervoersbedrijf haar CO2-uitstoot volledig te compenseren. Het wagenpark  is met andere woorden volledig emissie-neutraal. Samenwerking met een regionale partner als Landschap Erfgoed Utrecht is hierop een perfecte volgende stap, verklaart Pouw: ,,Je hoeft niet naar het andere eind van de wereld te reizen om goede dingen te doen. Dat kan ook gewoon bij jou om de hoek.”

Hoe de samenwerking tussen beide organisaties er precies uit gaat zien, zal de komende tijd in de praktijk ontvouwen. Pouw Vervoer draagt in ieder geval voor de komende jaren financieel bij aan het goede werk dat Landschap Erfgoed Utrecht doet in de provincie. Ook liggen er plannen voor een natuurwerkdag voor het personeel en het ter beschikking stellen van haar bussen bij natuurwerkdagen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie