De werkzaamheden in de Engboogerd begonnen in maart 2020. Nu komt er een inloopcentrum waar inwoners met hun vragen terecht kunnen.
De werkzaamheden in de Engboogerd begonnen in maart 2020. Nu komt er een inloopcentrum waar inwoners met hun vragen terecht kunnen. Agnes Corbeij

Engboogerd in Bunnik krijgt inloopcentrum voor werkzaamheden

Verkeer en vervoer

BUNNIK De wijk Engboogerd krijgt binnenkort een inloopcentrum waar inwoners met hun vragen terecht kunnen over de werkzaamheden in hun wijk. Het afgelopen jaar was er veel te doen over de werkzaamheden, ze liepen vertraging op en inwoners kregen niet altijd antwoord op vragen. De coronamaatregelen maakten het lastig om contactmomenten met de inwoners te organiseren. 

door Agnes Corbeij 

De aannemer organiseerde in het begin wel een inloopmogelijkheid, maar wegens corona moest dit snel gesloten worden. Nu pakt de gemeente het op, door twee kantoorunits op het terrein van het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg te zetten, aan de rand van de wijk. Ook het pand zelf wordt door de gemeente gehuurd en gebruikt voor kleding en goederen voor Oekraïense vluchtelingen.  

INLOPEN Over de precieze invulling van de locatie wordt nog gecommuniceerd door de gemeente. Een woordvoerder: ,,De bedoeling is nu dat bewoners hier op vaste tijden kunnen inlopen en dat leden van het projectteam hier dagelijks aanwezig zijn. Dat betekent dat de toezichthouder hier elke dag is, aangevuld met afwisselend de wethouder, projectleider, communicatieadviseur en wijkregisseur.”


Het voormalige Rabobankpand aan de Stationsweg - Agnes Corbeij

De wijkvereniging is op de hoogte van het inloopcentrum en is er blij mee. Inwoners kregen over het inloopcentrum te horen tijdens een informatieavond. Afgelopen week werd de buitenruimte van het pand opgeknapt. De komende weken worden de nutsvoorzieningen voor de kantoorunits aangelegd en daarna worden de units in gebruik genomen.

advertentie