De werkzaamheden in de Engboogerd verlopen chaotisch, volgens bewoners en gemeente.
De werkzaamheden in de Engboogerd verlopen chaotisch, volgens bewoners en gemeente. Agnes Corbeij

Gemeente is controle kwijt bij werkzaamheden Engboogerd

16 oktober 2020 om 13:00 Overig

BUNNIK De werkzaamheden in de Engboogerd in Bunnik zijn flink vertraagd. Bovendien klagen inwoners en de wijkvereniging over de communicatie met hen. Wethouder Jocko Rensen zei gisteravond tijdens de raadsvergadering dat de gemeente niet ‘in control’ is op dit moment. 

door Agnes Corbeij

In de wijk worden werkzaamheden uitgevoerd door Stedin en Vitens en door Pauw Dodewaard. De nutsbedrijven hadden klaar moeten zijn voordat Pauw Dodewaard zou beginnen aan de vervanging van de riolering en de herinrichting van de wijk. Dat was niet het geval, waardoor de aannemers elkaar in de weg liepen. Over de vertraging van de nutsbedrijven heeft Bunniks Nieuws vragen liggen bij Stedin en Vitens. Die worden vandaag beantwoord. 

Jocko Rensen informeerde de gemeenteraad gisteravond over de vertraging en de klachten van bewoners. Over de vertraging van Pauw Dodewaard zei Rensen: ,,Er zijn verschillende oorzaken. De gemeente heeft het projectteam uitgebreid en we zijn op dit moment druk in gesprek met Pauw om de communicatie naar inwoners toe te verbeteren. Ook loopt de wijkregisseur in de wijk om problemen bij bewoners sneller op te lossen. Er moet een aantal zaken gebeuren voordat we weer ‘in control’ zijn.”

De lessen die de gemeente trekt uit dit project in de Engboogerd, worden ingezet voor hetzelfde project dat nog moet starten in de Oranjebuurt, zo liet Rensen weten. 

Morgen verschijnt een Premium artikel over dit onderwerp met input vanuit bewoners en de wijkvereniging en antwoorden van Stedin en Vitens. Ook bij Pauw Dodewaard heeft Bunniks Nieuws vragen gesteld, maar deze worden niet voor het weekend beantwoord, zo liet een woordvoerder weten.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie