Afbeelding
Agnes Corbeij

Parallelweg N229 wordt omgebouwd tot fietsstraat

2 november 2021 om 10:45 Verkeer en vervoer

BUNNIK Tot en met zaterdag 6 november worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de parallelweg van de N229 in opdracht van de Provincie Utrecht. Een lang gekoesterde wens van bewoners gaat in vervulling, de parallelweg wordt een fietsstraat. De werkzaamheden daarvoor zijn maandag gestart.

De afgelopen weken is de provincie Utrecht bezig geweest met groot asfaltonderhoud op het gedeelte van de N229 vanaf de Schoudermantel in Odijk tot de Graaf van Lynden van Sandenburgweg in Werkhoven. 

VEILIGER De bewoners van Werkhoven vragen al langer aandacht voor de verkeersveiligheid op de parallelweg. ,,We hopen dat fietsers zich na de reconstructie veiliger voelen en dat het gemotoriseerd verkeer rustiger rijdt en de fietser de ruimte geeft”, aldus wethouder Ali Dekker.

De werkzaamheden aan de parallelweg bestaan uit wegaanpassingen die van de parallelweg een fietsstraat maken waarbij de fiets op nummer één staat en de auto en het landbouwverkeer ‘te gast’ zijn. Om uiteindelijk de bereikbaarheid per fiets te verbeteren.

ROOD ASFALT De parallelweg tussen Bunnik en Werkhoven wordt in rood asfalt uitgevoerd, met zwarte markering in het midden en gedeeltelijk met bermverharding aan de zijkant. Het stuk vanaf de bebouwde komgrens in Bunnik tot de Singel in Odijk wordt onderdeel van de doorfietsroute Utrecht-Veenendaal.De snelheid voor bestemmingsverkeer op de parallelweg gaat omlaag naar 30 km/uur en er komen snelheidsbeperkende maatregelen in de vorm van drempels.

Tijdens deze werkzaamheden worden fietsers onder begeleiding van verkeersregelaars over een afgescheiden gedeelte van de N229 geleid.

BUSHALTE WERKHOVEN Naast de werkzaamheden aan de parallelweg worden er in de loop van november 2021 ook werkzaamheden uitgevoerd aan de bushalte in Werkhoven. Voor de veiligheid wordt er een hekwerk geplaatst zodat oversteken via de hoofdrijbaan naar en van de bushaltes niet meer mogelijk is. De uitvoeringsdatum is nog niet exact gepland omdat de materialen nog niet beschikbaar zijn. Nadere informatie hierover volgt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie