Er komt een onderzoek naar verlaging van de maximumsnelheid op de hoofdrijbaan door Bunnik van 50 naar 30 km/h.
Er komt een onderzoek naar verlaging van de maximumsnelheid op de hoofdrijbaan door Bunnik van 50 naar 30 km/h. Agnes Corbeij

Gemeente gaat verlaging snelheid hoofdrijbaan door Bunnik onderzoeken

16 juli 2021 om 11:30 Verkeer en vervoer

BUNNIK De gemeente gaat onderzoeken of de maximumsnelheid op de hoofdrijbaan door het dorp Bunnik terug kan van 50 naar 30 kilometer per uur. P21 vroeg hierom in een motie en de Liberalen stemden hierin mee.  

door Agnes Corbeij

Dinsdagavond werd door de raad gesproken over de aanleg van de fietssnelroute en werd er een motie aangenomen over het uitvoeren van een breder onderzoek naar herinrichting van de traverse.  

In een aparte motie vroeg P21 om een onderzoek naar de verlaging van de maximum snelheid van de hoofdrijbaan in Bunnik van 50 naar 30 kilometer per uur. Ook vroeg de motie, die mede werd ingediend door De LIberalen, om inwoners van de aanliggende wijken te betrekken bij de ontwikkelingen, omdat er ook heel veel kennis zit. 

Ook om dit onderzoek werd eerder al gevraagd, net als het onderzoek naar de traverse. Wethouder Dekker stond positief tegenover de motie: ,,Het sluit aan op wat we al aan het doen zijn. We maken graag gebruik van de deskundigheid in de wijk.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie