Afbeelding
Eigen foto

Integrale controle bij autobedrijven in Bunnik

26 mei 2021 om 13:45 Verkeer en vervoer

BUNNIK Gemeente Bunnik, politie, UWV en andere partners voerden dinsdag een integrale controle uit bij diverse autobedrijven in de gemeente Bunnik.

In maart van dit jaar werden soortgelijke controles uitgevoerd. De overheidsorganisaties controleerden de onderneming op naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving waaraan de ondernemer zich moet houden. Zo was er onder meer aandacht voor de boeken, het personeel, de naleving van vergunningen en fiscale verplichtingen. Er werden geen misstanden aangetroffen bij de gecontroleerde bedrijven.

WAAROM CONTROLES? De overheid ziet regelmatig dat criminelen gebruik maken van dienstverleners in de autobranche. Om geld wit te wassen, voor het inbouwen van verborgen ruimtes in auto’s en om geld of verdovende middelen te vervoeren. Garages dienen regelmatig als ontmoetingsplaatsen voor criminelen en soms wordt er drugs geproduceerd. Daarnaast verhuren autobedrijven voertuigen op illegale manieren aan (drugs)criminelen.

In het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022 van gemeente Bunnik is afgesproken als één overheid op te treden tegen malafide ondernemers binnen de autobranche. ,,Zo gaan we ondermijning tegen”, aldus de gemeente Bunnik. ,,We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om activiteiten in de onderwereld mogelijk te maken. We treden hierbij op als één overheid. Op deze manier kunnen we met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief optreden tegen misstanden.”

SIGNALEN Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. ,,We horen het graag als u opmerkelijke zaken ziet of hoort.” 

De volgende signalen kunnen volgens de gemeente wijzen op ondermijnende activiteiten in de autobranche:

- Bij het bedrijf is er voornamelijk activiteit in de avond en nacht of juist helemaal niet

- Bedrijven zijn beveiligd met veel camera’s

- Het bedrijf lijkt eerder een ontmoetingsplaats dan een bedrijf

- De reclameborden zijn verouderd, kennen spelfouten en het bedrijf heeft een vervallen uitstraling

MELDEN Bijzonderheden melden kan bij de gemeente via ondermijning@bunnik.nl, via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie