RMN komt geld tekort
RMN komt geld tekort RTVUtrecht/Jordi de Jong

Gewijzigde openingstijden recyclingstation Bunnik

7 april 2021 om 08:00 Natuur en milieu

BUNNIK In opdracht van de gemeente Bunnik wijzigt Reinigingsbedrijf Midden Nederland (RMN) per 5 april de openingstijden van het recyclingstation aan de Rumpsterweg 4. Op maandag is het recyclingstation voortaan gesloten, terwijl de openingstijden op zaterdag worden verruimd. Daarnaast is het station op dinsdag tot en met vrijdag tussen de middag nog maar een half uur gesloten, in plaats van een uur.

Het recyclingstation Bunnik is vanaf 5 april  op de maandagen gesloten. Op zaterdag is het station van 8.30 tot 12.00 uur geopend en in de middaguren van 13.00 tot 16.00 uur. Op dinsdag tot en met vrijdag is het recyclingstation van 8.00 tot 12.00 uur open en van 12.30 tot 16.00 uur. In de gratis RMN app en op de websitewww.rmn.nl zijn de nieuwe openingstijden te vinden.

TIJDELIJKE WERKZAAMHEDEN De komende periode kan het zijn dat inwoners tijdelijk hinder ondervinden van verbouwingswerkzaamheden op het terrein van het recyclingstation. RMN streeft hiermee naar minder vervoersbewegingen op het terrein en het beteruitwisselbaar maken van de containers.

ABEST De hoeveelheid asbest die particulieren mogen brengen is verruimd naar maximaal 35m². Wie zelf kleine hoeveelheden asbest wil gaan verwijderen, moet hier altijd een melding van maken via www.omgevingsloket.nl. Zij beoordelen dan of men het asbest zelf mag verwijderen of dat een gecertificeerd asbestverwijderingsbedrijf dit moet doen. 

Voor het wegbrengen van grofvuil kunnen inwoners kosteloos een aanhangwagen van RMN lenen (maximaal 2 uur). Het is wel raadzaam om deze tijdig via de website van RMN te reserveren. Een reservering maken kan ook via de afdeling Publiekscontacten van RMN, telefoonnummer 0900-603922. Het telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur.

TOEGANGSREGELS Tijdens een bezoek aan het recyclingstation gelden naast de gewone toegangsregels, ook nog een aantal coronamaatregelen. Houd bij een noodzakelijk bezoek dan ook rekening met de volgende regels:

- Er is een beperkte toegang. Medewerkers laten een maximum aantal auto’s tegelijkertijd toe op het terrein.

- Maximaal 2 personen per auto en niet jonger dan 18 jaar

- Fietsers en bezoekers te voet dienen ook aan te sluiten in de wachtrij

-  Bezoekers moeten zich bij de toegang kunnen legitimeren.

- Houd bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van onze medewerkers en andere bezoekers

- Onze medewerkers bepalen de toegang van de laatste auto van de dag

- Advies om een mondkapje te dragen tijdens het bezoek aan het recyclingstation

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie