Afbeelding
Eempers

Syntus Utrecht breidt busdienstregeling per 30 augustus uit

Verkeer en vervoer

BUNNIK Vanaf 30 augustus breidt Syntus Utrecht de dienstregeling uit. Een groot aantal buslijnen rijdt dan weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. Daarnaast zijn er verschillende lijnen die volgens de kerstvakantiedienstregeling rijden en zijn er lijnen met extra toegevoegde ritten. Omdat het in verband met corona moeilijk te voorspellen is hoe reizigers de komende periode gebruik maken van het OV, houdt Syntus extra bussen stand-by, die het kan inzetten wanneer het te druk wordt. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020. 

Op diverse stads- en streeklijnen wordt de dienstregeling aangepast en/of uitgebreid. Zo zet Syntus op enkele lijnen extra ritten in buiten de spits en worden er langere bussen ingezet: Lijn 10 Amersfoort CS - Hoornbeeck/Van Lodenstein: overdag meer en langere bussen Lijn 70 Soestdijk Noord - Amersfoort: hele dag 4x per uur Lijn 76 Bunschoten-Spakenburg - Amersfoort: hele dag 4x per uur Lijn 102 Utrecht - Woerden: extra ritten Lijn 107 Utrecht - Montfoort - Gouda: extra rit in de ochtend en hele dag 4x per uur tussen Utrecht – Montfoort Lijn 123 Uithoorn - Woerden: extra rit in de ochtend en hele dag 2x per uur Lijn 201 Amersfoort - USP: extra ritten overdag Lijn 295 Utrecht - Schoonhoven: hele dag 4x per uur

Meer spreiding scholierenlijnen i.v.m. nieuwe schooljaar

De dienstregeling van de scholierenlijnen wordt vanaf 30 augustus meer gespreid. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen. De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn zo veel mogelijk op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal scholieren in onze bussen.

Scholierenlijnen 603 en 683 rijden vanaf 31 augustus weer volgens de gebruikelijke dienstregeling. De scholierenlijnen 603 en 695 gaat na de herfstvakantie weer zoals gebruikelijk rijden. De scholierenlijnen 680 en 682 rijden vanaf 31 augustus volgens een aangepaste dienstregeling: Lijn 680 Rhenen - Amersfoort: gespreid vertrek en extra rit vanaf station Veenendaal-De Klomp. Lijn 682 Houten - Amersfoort: rijdt door van/naar Hoevelaken.

Naast de scholierenlijnen rijden ook enkele buslijnen (met een route langs scholen) en diverse buurtbuslijnen meer gespreid of extra. Alle ritten die rijden, zijn verwerkt in de reisplanner. Staat een rit niet in de reisplanner? Dan rijdt deze niet. Plan je reis voor vertrek daarom altijd via onze reisplanner of 9292.nl voor de juiste vertrektijden en een actueel reisadvies.

Syntus Utrecht is een service van Keolis Nederland. Keolis Nederland verzorgt met ruim 2300 medewerkers openbaar vervoer in Almere, Gelderland, Overijssel en Utrecht en op de treintrajecten Zwolle-Enschede, Zwolle-Kampen en Zutphen-Hengelo-Oldenzaal. Met 700 bussen en 25 treinen vervoeren wij jaarlijks 45 miljoen reizigers. Wij werken hierbij vanuit twee intrinsieke waarden; duidelijk en ondernemend. Wij bieden uitstekend openbaar vervoer aan onze reizigers zodat zij veilig en comfortabel van A naar B reizen. Keolis Nederland is een 100% dochteronderneming van de internationaal opererende mobiliteitsonderneming Keolis, die wereldwijd met 63.000 medewerkers openbaar vervoer verzorgt in 16 landen. www.keolis.nl.

advertentie