De wandelroute is aangegeven op paaltjes
De wandelroute is aangegeven op paaltjes Provincie Utrecht

Wandelroute door de regio

25 juli 2020 om 08:26 Recreatie

UTRECHT  De provincie Utrecht juicht initiatieven toe die een bijdrage leveren aan de beleving van natuur, landschap en de wandelrecreatie. Er is nu een nieuwe wandelgids met wandelroutes langs de rivier de Eem. Dit nieuwe wandelpad koppelt het gebied van de Eem- en Gelderse Vallei aan de zijkanten van Utrechtse Heuvelrug.  

In de nieuwe wandelgids ‘Het Vallei en Eempad’ staat de rivier de Eem centraal, met haar stroom aan verhalen, beelden en grote variatie aan landschappen. Het routeboek in de wandelknooppuntenreeks is mede tot stand gekomen door de provincie Utrecht.

De rivier de Eem is rijk aan natuur- en cultuurhistorische waarden en is de enige rivier die ontspringt in Nederland en uitmondt in het buitenwater. Het doel van dit boek  zo schrijft de auteur Fokko Bosker, is om de rivier vooral beleefbaar en inzichtelijk te maken voor bewoners en streekbezoekers. 

De gids omvat dan ook veel beeldmateriaal en er is speciaal aandacht voor de recente natuurontwikkelingen. Dit nieuwe wandelpad koppelt het gebied de Eem- en Gelderse Vallei aan de zijkanten van de Veluwe en Utrechtse Heuvelrug. In totaal voert de route, voor zover mogelijk onverhard, over ruim 400 kilometer aan paden, landwegen en lanen.

De route is opgedeeld in dagetappes van grofweg 15 kilometer die bereikbaar zijn met openbaar vervoer. Het wandelboek bevat ook enkele losse rondwandelingen vanuit de kernen Amersfoort, Leusden, Soestdijk/Soest, Baarn, Eemnes en Bunschoten-Spakenburg. De gids heeft een handzaam formaat en is voorzien van goed kaartmateriaal.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie