Eli met zijn prijzen
Eli met zijn prijzen Eigen foto

Nieuw Nederlands record op naam van Eli Bosboom

30 september 2019 om 11:37 Uitderegio

Op zaterdag 28 september werd het Nederlands Kampioenschap pompoen kweken 2019 gehouden in de Botanische Tuinen in Utrecht. Naast de pompoenen werden er ook interessante reuze groenten gewogen zoals wortels, courgettes, maisplanten en zonnebloemkoppen.

Eli Bosboom uit Houten won de 1e prijs voor de grootste zonnebloemkop. Zijn zonnebloemkop had een diameter van 60 cm! De jury was uiterst verrast door de enorme bloem. Nog nooit eerder hadden ze zo’n enorme diameter gemeten. Eli heeft hiermee dan ook het nieuwe Nederlandse record bemachtigd.

Eli wilde eigenlijk vooral meedoen met de pompoenkweek wedstrijd, maar had wat pech tijdens de groei. Zijn grootste pompoen bleek na de enorme regenbuien van de laatste tijd een rotte plek te hebben. Eli: “ik was wel wat teleurgesteld, maar daar kan je niks aan doen. Ik heb een andere grote pompoen meegenomen en met deze pompoen ben ik toch nog 10e van Nederland geworden. Toch leuk! De grote verassing was de zonnebloem. Ik had niet verwacht dat hij zo groot zou worden en de grootste van Nederland OOIT zou zijn.”

De 14-jarige Eli is in Houten en Bunnik vooral bekend door zijn eigen gekweekte pompoenen en sierkalebassen. Sinds een aantal jaar kweekt hij deze samen met zijn opa en hebben ze een kraampje op de boerderij op de Rijsbruggerweg in Bunnik. Vanaf de Limesbaan en Achterdijk is zijn enorme toren met pompoenen te zien. In de volksmond spreekt men reeds van ‘De vuurtoren van Bunnik!’

De vuurtoren van Bunnik
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie