Dominee Bertie Boersma reageert op de volle kerken en de onrust van het afgelopen weekend.
Dominee Bertie Boersma reageert op de volle kerken en de onrust van het afgelopen weekend. Agnes Corbeij
ingezonden

Reactie dominee Odijk op onrust

30 maart 2021 om 10:28 Religie

ODIJK Dat er wordt gezegd dat de geestelijke nood en de behoefte om samen naar de kerk te gaan hoog is, begrijp ik. Die nood en het verlangen herken ik in mezelf en hoor ik ook terug bij veel gemeenteleden. Toch las ik met pijn in het hart de berichten over kerken die afgelopen week besloten hun diensten op zondag weer open te stellen voor grote aantallen mensen. En met verbijstering zag ik de beelden van het geweld dat daaruit voortvloeide.

Natuurlijk zijn samen het geloof beleven, samen zingen en koffiedrinken na afloop van de dienst aspecten waar we als kerkelijke gemeenschap grote waarde aan hechten en die we nu erg missen. We voelen het tot in onze vezels dat deze coronacrisis lang duurt. En iedereen lijdt er op eigen wijze aan.

Toch zie ik ook dat zich juist nu andere wegen openen, wegen die verbinden en (kerk)muren overstijgen. We kunnen veel voor elkaar betekenen als we in deze tijd ervaren dat we dezelfde vragen delen over leven, dood, geloof, hoop en liefde. Durf elkaar die vragen maar te stellen: wat houdt jou op de been in deze dagen? Waar put jij troost uit? Wat inspireert je?

Zo houden we het samen wel vol.

Ds. Bertie Boersma

Witte Kerkje Odijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie