Coen Constandse verlaat Bunnik niet graag

23 jan, 08:00 Religie
Agnes Corbeij
Coen Constandse voor de Oude Dorpskerk.
Coen Constandse voor de Oude Dorpskerk.

BUNNIK/HOUTEN Na negen jaar predikantschap in Bunnik maakt Coen Constandse de overstap van de Oude Dorpskerk in Bunnik naar de Opstandingskerk in Houten. Constandse heeft zin in de nieuwe uitdaging bij een grotere kerk, maar noemt het moeten verlaten van Bunnik toch ‘de schaduwkant’ van zijn vak.  

In juni 2012 begon Coen Constandse als dominee in Bunnik. Het was zijn eerste gemeente waar hij voorging. ,,In Bunnik heb ik het vak echt ontdekt en geleerd. Dat was heel mooi om dat in Bunnik mee te maken. Bunnik heeft een veelkleurige gemeente, waar zeker vergrijzing plaatsvindt, maar ook nog veel jonge gezinnen actief zijn. Ook de geloofsbeleving is variabel, van vrij orthodox tot vrijzinnig.”

IEDEREEN AANSPREKEN Voor Constandse was het dan ook de uitdaging om die veelkleurige gemeente aan te spreken. ,,Ik denk dat dat wel gelukt is. Voor corona zaten er elke week zo’n 100 tot 120 mensen in de kerk. Bij speciale gelegenheden zat de kerk vol.” Die speciale gelegenheden waren ook weer heel verschillend. ,,Dat k..