De medewerkers van de COVID-IC in het UMC Utrecht zijn heel blij met de actie van de Oranjebuurt
De medewerkers van de COVID-IC in het UMC Utrecht zijn heel blij met de actie van de Oranjebuurt Bregt Camphuijzen

Oranjebuurt bakt voor verpleegkundigen van de COVID-IC

20 januari 2021 om 11:00 Corona

BUNNIK/UTRECHT Koekjes, muffins, cakes, het wordt allemaal gebakken in de Oranjebuurt. De aanleiding is een actie in de buurtapp, om iets lekkers te bakken voor de verpleegkundigen van de COVID-IC van het UMC in Utrecht. 

door Agnes Corbeij

Een van de bewoners van de Oranjebuurt, Bregt Camphuijzen, werkt als leidinggevende in het UMC en zag hoe de toestroom cadeautjes, tekeningen en lekkers voor het zorgpersoneel na de eerste golf opdroogde. Daarom deed zij in november een oproepje in de buurtapp. 

Bregt Camphuijzen vertelde in de buurtapp hoe de vlag erbij hing: ,,Mijn medewerkers werken keihard, veel te veel dagen en op de extra Intensive Care die we hebben ingericht onder echt zware omstandigheden. Zij zorgen voor heftig zieke coronapatiënten. Dus ik ben blij als we de maatregelen meer dan serieus nemen.” 

BRUTALE VRAAG Daarbij stelde zij ook de volgende vraag aan haar buurtgenoten: ,,Om een beetje vrolijk te blijven, verzinnen we zoveel mogelijk kleine dingen als extraatje voor onze verpleegkundigen. Iets lekkers voor bij de koffie bijvoorbeeld. Nu de brutale vraag: Heb je een pak koekjes, een cake, of wat dan ook over, laat maar weten, ik neem het graag mee en in weet zeker dat het gewaardeerd wordt!” 

Sindsdien staan er geregeld mensen of spullen voor de deur bij Camphuijzen. ,,Het is hartverwarmend hoe er sindsdien koekjes, cake’s, muffins, noem maar op, gebakken, gekocht en bij mij afgeleverd wordt. Vaak ook met een kindertekening of een lief kaartje.”

VERSCHIL Het verschil met de eerste golf is groot, aldus Camphuijzen: ,,Bij de eerste coronagolf werden wij in het ziekenhuis overspoeld met cadeautjes vanuit het bedrijfsleven. Maar daarna nooit meer, de verpleegkundigen waarderen het lekkers vanuit de Oranjebuurt-app-gebruikers eigenlijk nog veel meer, vooral het idee dat er aan hen gedacht wordt.”

Iedereen die bij wil dragen aan deze actie en met weinig moeite wil laten zien dat het werk van de verpleegkundigen zeer gewaardeerd wordt, kan meedoen. ,,Het hoeft niet groot of veel, het is ontroerend te zien hoe blij de verpleegkundigen er mee zijn. Deze past perfect in de categorie: kleine moeite, groot plezier!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie