Zomerportret op de camping: ,,De regio nodigt uit tot onverwachte lekkere eetmomenten”

6 aug, 12:27 Recreatie
Irene van Valen
De vouwwagen nog net niet ingepakt spraken we Peter en Miriam Gresnigt
De vouwwagen nog net niet ingepakt spraken we Peter en Miriam Gresnigt

BUNNIK Het is zomervakantie. Mensen pakken hun koffers in en vertrekken hiervandaan of komen juist van elders hier naartoe. Wij doken in de verhalen en ervaringen van campinggasten op Camping de Vliert. Wat brengt hen naar onze regio en wat verraste hen? Deze week spreken we Peter en Miriam Gresnigt.

Irene van Valen

Het paar verlaat jaarlijks hun Twentse dorp om in onze omgeving familie en vrienden te bezoeken. Zij boekten dan een hotelovernachting in de omgeving of in Houten, bezochten verschillende mensen in twee dagen tijd en vertrokken weer naar huis. Nadat zij door de coronacrisis veel verjaardagen misten, besloot het paar nu een dag of tien op De Vliert te kamperen om naast verschillende bezoeken ook de omgeving wat beter te verkennen.

VERGROEND Peter en Miriam wonen nu 26 jaar in Twente. Daarvoor woonden zij zestien jaar in Houten. Hun zoon is hier geboren en was elf toen zij naar het oosten verhuisden. Dit jaar kreeg het paar een ander beeld van Houten. Niet alleen zagen zij regelmatig een oude bekende fietsen,..