De gezonde-traktatiecup werd overhandigd door de buurtsportcoaches
De gezonde-traktatiecup werd overhandigd door de buurtsportcoaches Vader Hugo

Heel Bunnik in beweging

23 juli 2020 om 07:58 Recreatie

BUNNIK - ODIJK - WERKHOVEN In dit artikel kun je lezen wat de buurtsportcoaches hebben gedaan in de laatste maand. Er is weer veel gebeurd. De traktatiecup is uitgedeeld, er is veel buiten gespeeld, de scholen zijn verrast, de zomerschool is van start gegaan en nog veel meer.

door Mieke Hansen-Hilhorst

Het afgelopen schooljaar konden alle kinderen meedoen aan de gezonde traktatiecup. Kinderen die meededen, konden een foto van hun gezonde traktatie naar Bunnik Beweegt sturen. De foto’s van deze originele traktaties werden op de website van Bunnik Beweegt gepubliceerd. De jury maakte een keuze uit alle ingestuurde traktaties. De winnaar van de gezonde-traktatiecup 2019 -2020 is geworden: Hugo! Hij trakteerde boomstammetjes van komkommertjes. Buurtsportcoach Jesper: ,,Wij hopen dat het komende schooljaar er weer veel kinderen, net als Hugo, mee zullen doen aan de gezonde-traktatiecup."

ZOMERSCHOOL Vanaf juli is de Zomerschool Bunnik van start gegaan. Elke week wordt een agenda geplaatst in de rechterkolom van de krant. Buurtsportcoach Mieke: ,,Let wel op dat niet alles in de krant komt, want dat past er niet altijd in. De volledige agenda staat echter altijd op www.bunniksnieuws.nl. Als er vragen zijn kan iedereen bij ons terecht." Er zijn activiteiten voor iedereen. Bijvoorbeeld aankomende vrijdag is er om 10 uur een Paverpol-workshop bij de Watertoren in Werkhoven. Ben jij benieuwd wat het is en wat er nog meer te doen is? Kijk dan op www.zomerschoolbunnik.nl."

BUITEN SPELEN Afgelopen maand zijn er maar liefst 150 kinderen in beweging gebracht. Rowie: ,,In augustus gaan we weer actief aan de slag. Eind juli maken we dan bekend waar we in de wijken zullen langskomen op woensdag en vrijdagmiddag om 15.30 uur."

SCHOLEN VERRAST Afgelopen periode hebben de leerkrachten heel hard moeten werken om ondanks de corona-maatregelen de kinderen toch van goede lessen te kunnen voorzien. Er is begrijpelijkerwijs geen tijd geweest voor nieuwe projecten omtrent de gezonde omgeving. De stagiairs en buurtsportcoaches hebben echter niet stil gezeten. De buurtsportcoaches ontwikkelden samen met de stagiairs van sportcollege Utrecht een spellenboek met daarin 100 spellen omtrent bewegend leren. Twee studenten van Sport Academie Amersfoort ontwikkelden een boek met leuke kleutergymlessen voor een heel schooljaar. De scholen waren blij verrast en kunnen hier het komende schooljaar mooi gebruik van maken.

BALKONBEWEGEN De hele maand april, mei en juni hebben de buurtsportcoaches actief bewogen met de ouderen in de gemeente Bunnik. De ouderen hebben nu nog steeds geen activiteiten in en buitenshuis. Des te belangrijker is het dat de ze in beweging blijven. Mieke: ,,In juli en augustus zullen we doorgaan met balkonbewegen in de hele gemeente. Zodat de ouderen toch nog activiteiten hebben."

p[Namens de buurtsportcoaches een fijne zomer gewenst. Met hopelijk veel activiteiten! Vragen? Mail naar info@bunnikbeweegt.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie