Jocko Rensen voorgedragen als derde wethouder van Bunnik
Jocko Rensen voorgedragen als derde wethouder van Bunnik Kees Winkelman

Jocko Rensen wordt voorgedragen als derde wethouder van Bunnik

6 juli 2020 om 10:12 Politiek

BUNNIK De fracties van P21 en De Liberalen dragen gezamenlijk Jocko Rensen (53) voor als derde wethouder in Bunnik. Hiermee kiezen beide fracties conform het opgestelde profiel voor een ervaren wethouder, die goed bekend is met de bestuurlijke gremia en opgaven in de provincie Utrecht. Met zijn benoeming zal het huidige college, dat nu bestaat uit de wethouders Ali Dekker en Paul Heijmerink, worden versterkt. 

Jocko Rensen - van PvdA-huize - woont in Houten. Hij was eerder wethouder in de gemeenten Houten en Montfoort. Vanuit die posities heeft hij de provincie Utrecht en de regio (U10/U16) bestuurlijk goed leren kennen, inclusief de gemeente Bunnik. Ook persoonlijk kent hij Bunnik goed omdat zijn vrouw er is opgegroeid en zijn schoonouders er nog steeds wonen. Hij komt er vaak. Rensen: ,,De gemeente Bunnik is een prachtige en ambitieuze gemeente met een boeiende uitdaging, waaraan ik graag een bijdrage wil leveren.”

Met de benoeming van Jocko Rensen gaat de wens van de twee coalitiepartijen en het college in vervulling om het gemeentebestuur te versterken. Gezien de ambities van de gemeente Bunnik (zoals de ontwikkeling van Odijk-West en het stationsgebied, de energietransitie, mobiliteitsvraagstukken) en de grote opgaven en dynamiek in de regio Utrecht, wil en moet het college “een tandje bijzetten”. Qua portefeuilles heeft Rensen een brede bestuurlijke ervaring opgebouwd zowel in het sociaal domein (o.a. participatiewet, jeugdhulp, WMO) als in het fysiek domein (o.a. volkshuisvesting, duurzaamheid, energietransitie). 

De (her)verdeling van de portefeuilles tussen de drie wethouders zal binnenkort in het college worden besproken. De fracties van P21 en De Liberalen zullen Jocko Rensen voor benoeming voordragen aan de gemeenteraad in de raadsvergadering van 9 juli aanstaande.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie