Afbeelding
Agnes Corbeij

Alternatieve Trekkertrek 2020 groot succes

16 februari 2020 om 21:33 Recreatie

WERKHOVEN Afgelopen zaterdag vond de carnavalsoptocht in Werkhoven plaats. Deze start in de Herenstraat, waar Frans Wauters al twintig jaar woont. Hij vertelt: ,,In twintig jaar is de traditie gegroeid om elk jaar voor de deur iets uit te beelden wat niet alleen actueel, maar ook grappig is. De witte party tent die we elk jaar hierbij gebruiken is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder de oplettende carnavalsvierders."

Hij vervolgt: ,,Zo hadden we bijvoorbeeld in 2008 tijdens de bankencrisis een bankstel op de rug gelegd met een bord 'onze bank is ook omgevallen' en deelden we (met een goudgekleurde handschoen aan) aan alle voorbijgangers gouden handdrukken uit. Een ander jaar droegen we honden- en katten-pakken met landkaarten in de hand, en spraken iedereen aan met de vraag 'wij zijn op zoek naar het asiel'."

Dit jaar startte de grap van de vier mannen met een ingezonden brief in het Groentje. ,,In de brief kondigden we de eerste Alternatieve Trekkertrek aan. Uiteraard zou deze worden georganiseerd in de Herenstraat, op zaterdag 15 februari om 13.30 uur. Voor de oplettende lezer uiteraard de plaats en tijd van de carnavals optocht. De witte party tent stond weer voor de deur en we liepen met hetzelfde verhaal mee in de optocht."

Wauters legt verder uit: ,,Onze grap was dat we rondliepen met grote (vloer-)trekkers en kleine (raam-)trekkers waar alle voorbijgangers bij de tent, en toeschouwers van de optocht, even aan mochten trekken. We hoorden van veel mensen dat ze het op woensdag verschenen artikel hadden gelezen, en dat het onverwachte nieuws hen flink had bezig gehouden. Pas toen ze op zaterdag de witte tent zagen met ons en alle onze trekkers, en het optocht groepje in actie zagen, viel bij iedereen het kwartje."

De meeste mensen vonden de grap erg goed en moesten er had om lachen. De mannen hoorden dat kinderen zich zorgen hadden gemaakt dat de trekkertrek én de carnavals optocht samen een puinhoop zou worden. ,,We spraken ook mensen die eigenlijk best graag de trekkertrek wilden zien in het dorp. Anderen roken al lont en hadden al een vaag vermoeden dat de 'witte tent' er wel achter zou zitten."

Dat de grap van dit jaar goed viel bleek niet alleen uit de vele positieve reacties op straat, maar ook uit de gevelprijs die ze tijdens de prijsuitreiking mochten ontvangen uit handen van Prins Carnaval. ,,We gaan echter nog verder. Komende maandag lopen we mee met de optocht in Breda, daar met een geheel ander thema. Ga je naar Breda, let dan in de grote optocht op het groepje met nummer 42. In ieder geval, let volgend jaar weer op die beruchte witte party tent in de Herenstraat."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie