Hans Martijn Ostendorp als bestuurder op de tribune van De Graafschap
Hans Martijn Ostendorp als bestuurder op de tribune van De Graafschap De Graafschap

Voormalig Bunniks burgemeester Ostendorp transfer naar gemeente Buren

20 januari 2023 om 11:11 Politiek

DOETINCHEM BUNNIK Gister is bekend gemaakt dat voormalig burgemeester Hans Martijn Ostendorp, na vijf jaar voorzitterschap van De Graafschap, opnieuw burgemeester wordt. Ditmaal van het Gelderse stadje Buren.

Hans Martijn Ostendorp - die in april 2009 aantrad als burgemeester van Bunnik - verraste inwoners, wethouders en burgemeester uit de regio in 2017 met zijn verrassende stap naar de Graafschap. Zijn eigen favoriete club besturen, dat was een droom, dat kon hij niet laten liggen.

OPNIEUW BURGEMEESTER WORDEN NOOIT UITGESLOTEN

Ostendorp sloot toen al niet uit dat hij niet ooit weer ergens opnieuw burgemeester zou worden. Tijdens een afscheidsinterview met Bunniks Nieuws zei hij: ,,Ik vind het buitengewoon eervol dat ik dit ambt heb mogen uitoefenen, en ik ben heel dankbaar dat ik dit in Bunnik heb mogen doen. Ik sluit ook niet uit dat ik ooit naar het ambt terug ga.”

VAK IN BUNNIK MOGEN LEREN

Tegenover Bunniks Nieuws laat Ostendorp weten dat hij erg veel zin heeft in het burgemeesterschap van Buren. ,,Ik heb enorm veel felicitaties mogen ontvangen uit Bunnik, Odijk en Werkhoven. Dat doet mij enorm goed! Per slot heb ik het ‘vak’ van burgemeester bij jullie mogen leren. Van de Bunnikse politiek en samenleving heb ik daar alle ruimte voor gekregen en dat blijft een warme en heel goede herinnering.”

SHENJUN

Ostendorp nam het tijdens zijn Bunnikse burgemeesterschap op voor Shenjun, een Odijks jongetje die met zijn moeder het land dreigde te worden uitgezet. Dit raakte Ostendorp zo, dat hij zich landelijk sterk maakte voor een Kinderpardon en dat ook voor elkaar heeft gekregen. Door zijn inspanningen tekenden 300 burgemeesters de petitie. 

VERHUIZEN NAAR BUREN

Linda en Hans Martijn Ostendorp gaan nu op zoek naar een huis in Buren. Het huis in Doetinchem houden ze aan voor hun twee zoons die nog thuis wonen - waarvan de jongste op goed niveau bij De Graafschap speelt. 

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie