Hans Martijn Ostendorp balt zijn vuist na de overwinning richting zijn vrouw Linda Ostendorp, die op de tribune aanwezig is
Hans Martijn Ostendorp balt zijn vuist na de overwinning richting zijn vrouw Linda Ostendorp, die op de tribune aanwezig is Ostendorp

De Graafschap van oud-burgemeester Ostendorp naar eredivisie

22 mei 2018 om 16:13 lokaal

ODIJK Na twee jaar 1e divisie heeft De Graafschap zich afgelopen weekend opnieuw naar de eredivisie weten te spelen. Sinds voormalig burgemeester Hans Martijn Ostendorp daar directeur is geworden, leeft Bunnik mee met De Graafschap. Ostendorp is heel erg blij - en als ‘t Groentje hem spreekt is zijn stem schor van het feestvieren.

Kuun Jenniskens

PLAY OFFS Het was één van de opdrachten die Hans Martijn Ostendorp kreeg bij aanvaarding van de directeurspost bij De Graafschap: de club terugbrengen naar de eredivisie. De play offs tegen Almere-City waren bloedstollend; bij de uitwedstrijd in Almere van donderdag voor Pinksteren kwam het in de laatste minuut aan op een gelijkspel. De thuiswedstrijd van zondag werd een overwinning voor De Graafschap. Na de 2-1 overwinning barstte een groot feest los onder de enthousiaste supportersschare: hun geliefde club kon naar de eredivisie.

FEEST Hans Martijn Ostendorp is heel blij: “We hebben echt een geweldig seizoen gehad. Ik heb enorm genoten, ook van de steun van onze supporters. Ik krabbel net een beetje op na twee dagen feestvieren. Zondag om 19 uur na de wedstrijd zijn we langer blijven borrelen en daarna gingen we de stad in. Direct na de overwinning zijn mensen aan de slag gegaan om de huldiging van een dag later - op Tweede Pinksterdag - te organiseren. “Het was een geweldige sfeer, er stonden ongeveer 10.000 supporters op het Stadionplein.”

BOOST De overgang naar de eredivisie brengt niet alleen grote vreugde, maar heeft ook veel effect op de financiën van de club, zo legt Hans Martijn Ostendorp uit. “Financieel verandert onze situatie, en het geeft de regio economisch een enorme boost- vanwege de kracht die je uitstraalt.”

Voor de start van het nieuwe seizoen is er veel werk aan de winkel: “Voor mij betekent het vooral nieuwe contracten aangaan met sponsoren. Er komen nu bedrijven op ons af, die er commercieel bij willen zijn als Ajax en FC Utrecht komen spelen. Verder kijkt het technisch management naar de spelersgroep waar we de eredivisie mee in willen. Ik ben daarbij betrokken vanwege het financiële aspect.”

VERBINDER Ostendorp is nog steeds blij met zijn bijzondere stap om, na het Bunnikse burgemeesterschap, directeur te worden van een voetbalclub. “Ik denk vaak terug aan de mooie tijden in Bunnik. Er zit nog steeds veel van het burgemeestersvak in mijn huidige werk. Veel van wat ik in Bunnik heb geleerd, komt me hier goed van pas. Ik ben nog steeds mensen en culturen met elkaar aan het verbinden - alleen is het in de voetbalwereld veel directer, emotioneler, maar ook opportunistischer.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie