Het gaat om de schuur links op het perceel (archief 24 mei 2022)
Het gaat om de schuur links op het perceel (archief 24 mei 2022) Arco Hakkert, Bakony beheer & advies

Aanvraag voor huisvesting 24 seizoensarbeiders Vernooij Werkhoven

2 december 2022 om 15:57 Politiek

WERKHOVEN Fruitbedrijf JC Vernooij heeft voor de Herenstraat 79A bij de gemeente een aanvraag gedaan om 24 seizoensarbeiders te huisvesten. Daartoe wil Vernooij de 100 jaar oude varkensstal slopen, die nu wordt gebruikt als garage en privé opslag, en die links van de fruitloods staat. Hier komt nieuwbouw voor in de plaats. 

door Kuun Jenniskens

Het idee is om de oude en vervallen varkensstal te vervangen door een gebouw in dezelfde stijl als de nieuwe fruitloods, die momenteel in aanbouw is. Dus met een gemetselde plint en antraciet timmerwerk.

Het wordt een gebouw om 24 seizoensarbeiders in te huisvesten. Voor de perenoogst zijn normaal gesproken 55 personen nodig. 

Voorheen verbleven deze arbeidsmigranten tijdens de oogst in caravans, een dergelijke huisvesting vindt Vernooij niet meer passend in de huidige tijd. 

De arbeiders zijn gedurende de piek van zes weken per jaar aan het plukken in de boomgaard, maar toch wordt het geen tijdelijk gebouw. 

De huidige varkensstal is 200 vierkante meter groot, en die oppervlakte blijft na sloop en nieuwbouw nagenoeg hetzelfde. Het gebouw wordt wel hoger, omdat er een slaapverdieping bovenop komt. Beneden komen zes douches, een keuken, bijkeuken en woonkamer, met op de bovenverdieping twaalf tweepersoonskamers.

De gemeente heeft de aanvraag in behandeling en moet nog een besluit nemen, de stukken liggen ter inzage. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie