De nieuwe kinderburgemeester Lobke Leussink, met ambtsketen. Links: haar voorganger Duco Das.
De nieuwe kinderburgemeester Lobke Leussink, met ambtsketen. Links: haar voorganger Duco Das. Frits Beijnink

Nieuwe kinderburgemeester Bunnik geïnstalleerd

27 september 2022 om 11:55 Politiek

ODIJK Lobke Leussink is in de raadsvergadering van 22 september officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester voor het nieuwe schooljaar. Zij kreeg de ambtsketen omgehangen door haar voorganger, Duco Das.

door Frits Beijnink

Burgemeester Ruud van Bennekom bedankte Duco voor zijn inzet in het afgelopen jaar en vertelde hoe Duco een actieve en zichtbare kinderburgemeester was. Van Bennekom moest zelfs erkennen dat hij zelf bij sommige inwoners minder bekend is dan Duco. Zo vertelde hij, tot grote hilariteit van de zaal, hoe bij het 50-jarig bestaan van de gymnastiekvereniging De Gemzen een meisje hem aansprak met de woorden: „Ik ken jou, jij bent de meneer die altijd meekomt met de kinderburgemeester.” 

SPEERPUNTEN Lobke Leussink is in juni door een jury geselecteerd als kinderburgemeester voor het schooljaar 2022-2023. Zij zit in groep 7 van de Barbaraschool in Bunnik. Haar voornaamste speerpunt is, net als bij haar voorganger, de verkeersveiligheid. Verder wil zij meer groen en meer speeltuinen, zodat kinderen lekker kunnen spelen, sporten en bewegen. En haar derde punt is gezonde - en ook lekkere - voeding.

ROL KINDERBURGEMEESTER De kinderburgemeester vertegenwoordigt alle kinderen van de gemeente. Kinderen kunnen bij haar aangeven wat zij belangrijk vinden. Zij praat hierover met de burgemeester en soms met de gemeenteraad. En zij gaat regelmatig op stap naar evenementen, samen met de burgemeester. Zij is te bereiken via het mailadres kinderburgemeester@bunnik.nl.

Scheidend kinderburgemeester Duco Das spreekt de raad toe.
Duco Das hangt Lobke Leussink de ambtsketen om.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie